• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuvar mreže Borca na golu Crne Gore protiv "orlova": Srbija pod pritiskom javnosti, ali treba da gledamo svoj cilj!

Autor Dragan Šutvić

"Jedinica" Borca stajaće na crnogorskom golu u utorak na meču na Marakani.

 nikola krstović milan mijatović srbija crna gora najava  Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske u Budimpešti (2:1) i tako je zakomplikovala sebi situaciju pred posjlednja dva meča u kvalifikacijama. Sada su imperativ pobjede na domaćem terenu, a prvi naredni susret igra se već 17. oktobra na stadionu "Rajko Mitić". Selektor Stojković je rekao da će ekipa uraditi šta treba, Aleksandar Mitrović istakao da Crnogorce Srbija mora da pobijedi, ali i oni dolaze u glavni grad Srbije po bodove.

Ukoliko bi napravili senzaciju i osvojili cijeli plijen, ostali bi u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. Istorijski gledano, to bi bio prvi veliki turnir na kojem učestvuje Crna Gora, pa ne čudi što se u Podgorici prave računice ovih dana...

Golman Milan Mijatović, jedan od najiskusnijih, vjeruje da Crnoj Gori ne treba pritisak pred tako važan duel.

"Ne treba da pravimo veliki pritisak, a mislim da smo pokazali da možemo da igramo sa Srbijom. U Beograd treba da odemo bez velike pompe i da odigramo najbolje što možemo. Ubijeđen sam da možemo do dobrog rezultata ako ponovimo igru iz martovskog meča", rekao je čuvar mreže banjalučkog Borca.

Srbija ima ogroman individualni kvalitet, igrače poput Mitrovića, Milinković Savića, Tadića...

"Imaju mnogo dobrih igrača i na svakog treba obratiti pažnju. Moramo, ipak, prije svega da se fokusiramo na nas, nisu toliko bitni pojedinci koliko to da izađemo kao tim. Oni dugo nisu igrali na evropskim prvenstvima, pod pritiskom su javnosti, ali zaista ne treba da mislimo o tome, već da gledamo koji je naš cilj", zaključio je Mijatović.

Izvor: MN PRESS

Svoju kalkulaciju imai nekadašnji napadač Crvene zvezde Nikola Krstović, ubojiti golgeter Lećea.

Smatra mladi napadač da Crna Gora ima šansu u Beogradu, gdje će on imati poseban motiv jer je Zvezdin crveno-bijeli dres nosio na stadionu na kojem treba da gostuje. Ako saigrači i on izađu na teren kao lavovi, smatra da gostovanje neće biti preveliki problem!

"Moramo da se pripremimo najbolje što možemo, da svako ispuni zadatke. Da izađemo na teren hrabro, kao 11 lavova i da uz pomoć onih koji će ući s klupe izvučemo pozitivan rezultat - a to je pobjeda", rekao je Krstović i dodao:

"Za mene je svaki meč bitan, ali kad obučeš dres sa državnim grbom ipak osjećaš posebnu ljubav i dodatnu želju. Vraćam se na teren gdje sam igrao dvije godine i to je dodatni motiv da pružim maksimum, ali niko ništa ne može sam ako ekipa ne odigra dobro. Nadam se da ćemo svi biti pravi. Sitnice su uticale da izgubimo prvi meč. Bili smo bolji 70-80 minuta, onda primili prvi gol, pa drugi u momentima kad smo svi otišli naprijed u namjeri da izvučemo makar remi. Nadam se da će u Beogradu biti drugačije, a i vrijeme je da nas isprati sreća i ako odigramo slabije, kao što je bilo protiv Bugarske. Zaslužili smo to gledajući sve mečeve od početka kvalifikacija."

Crna Gora će u Beogradu biti nekompletna - između ostalog i za dvojicu štopera rođenih u Srbiji koji propuštaju meč reprezentacije čiji su dres izabrali. Od ranije je poznato da neće biti suspendovanog Igora Vujačića, povrijeđenog Nikole Šipčića i Viktora Đukanovića, a sada su takođe zbog povreda otpali Slobodan Rubežić, Marko Bakić i Andrija Radulović.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:43
FRKA NA KRAJU MEČA: Kalmar provocirao srpskog golmana
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC