• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija-Madjarska uzivo prenos Arenasport livestream kvalifikacije
 Srbija-Madjarska uzivo prenos Arenasport livestream kvalifikacije

Poraz Srbije u Mađarskoj! Piksi i "orlovi" se hvatali za glavu zbog poništenih golova i stativa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srbija je poražena i sada zna da mora da pobijedi Crnu Goru u Beogradu, 17. oktobra.

 Srbija-Madjarska uzivo prenos Arenasport livestream kvalifikacije Izvor: MN PRESS

Fudblaska reprezentacija Srbije zakompolikovala je sebi put na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Porazom od Mađarske (2:1) - drugim u mjesec dana - Srbija je sebe dovela u poziciju da za tri dana u Beogradu mora da pobijedi Crnogorce! Da je bilo malo sreće, moglo se i u glavnom gradu Mađarske do boljeg rezultata...

Ponovo je odbrana bila daleko slabiji dio tima. Čini se da je Srbija po broju stvorenih šansi bila bolja od Mađarske na prepunom stadionu, ali su domaći navijači imali više razloga za radost. Već u 20. minutu je Varga kaznio dvije neiskorišćene akcije srpskog tima, a kada je Strahinja Pavlović poravnao rezultat. Salaj nam je pokazao da se domaćin ne šali i to bombom sa distance.

Od tog trenutka se Mađarska povukla i čekala svoje prilike kojih je bilo tek nekoliko, dok je Srbija krenula na sve ili ništa. Ispostavilo se da je ništa, ali tek nakon sijaset propuštenih prilika. Sa Kostićem i Tadićem koji su ušli na poluvremenu "orlovi" su postali opasniji, pa su u prvih deset minuta pripremljena dva gola za Aleksandra Mitrovića i oba su poništena zbog ofsajda.

Takođe, Srbija je u roku od samo dvije ili tri sekunde dva puta pogađala stativu, prvo preko Dušana Tadića, a zatim i preko Strahinje Pavlovića. Ni to, ni odličan pokušaj Nikole Milenkovića u nadoknadi, nisu bili dovoljno dobre prilike za izjednačenje.

22:45

Stanje na tabeli!

Ovako sada izgleda naša grupa!



Standings provided by Sofascore

22:42

KRAJ MEČA - 2:1!

Srbija je poražena od mađarske u Budimpešti i sebi je zakomplikovala put na Evropsko prvenstvo.

22:42

96. minut - Đuričić!

Filip Kostić je centrirao sa leve strane, Filip Đuričić je glavom zahvatio loptu, ali ona odlazi pored gola.

22:40

94. minut - Dibuš!

Dušan Tadić je našao Nikolu Milenkovića jna drugoj stativi, ali Srbija nije stigla do izjednačenja. Dibuš je uspeo da prebaci loptu preko prečke, u korner nakon kog je dosuđen faul u napadu.

22:36

90. minut - Nadoknada!

Igraće se još šest minuta u Budimpešti...

Izvor: MN PRESS
22:32

86. minut - Ratkov!

Povukla je lopta mladog napadača, pa je raspalio iz prve i poslao je preko gola, a sigurno je moglo i bolje. Ima još vremena za izjednačenje!

22:30

84. minut - Posljednja izmjena Piksija!

Umesto Lukića na terenu je Petar Ratkov, koji debituje za reprezentaciju. Izmenu u napadu prave i Mađari, umesto Varge na terenu je Adam.

22:27

81. minut - Još desetak minuta...

Da li Srbija ima snage za gol, remi i veliki bod osvojen na teškom gostovanju? Značilo bi mnogo pred finiš kvalifikacija.

22:21

74. minut - I Radonjić!

Četvrta promena Dragana Stojkovića Piksija je na desnoj strani, umesto Živkovića je na terenu Nemanja Radonjić. Mađari su promenili dvojicu fudbalera. Umesto Fiole i Rolanda Šalaja na terenu su Botka i Kata.

22:18

72. minut - Bola!

Častio nas je rezervista mađarskog tima. Nakon što ga je Filip Kostić zaboravio na drugoj stativi, propustio je najbolju priliku za Mađare. Imali smo sreće, nakon nekoliko situacija u kojima nije želela da nas pogleda!

22:16

71. minut - DVIJE STATIVE!

Prvo Dušan Tadić, pa Strahinja Pavlović pogađaju stativu, i to isto mesto na mađarskom golu... Opasni smo posle gotovo svakog kornera Andrije Živkovića.

Izvor: MN PRESS
22:14

68. minut - PREČKA!

Tadić je izgubio loptu na protivničkoj polovini, a onda je Mađarska odigrala jedan od najboljih napada na meču. Varga je napao drugu stativu, dobio je veoma dobar centaršut preko Gudelja, a zatim trzajem glavom loptu poslao na prečku. Strelac prvog gola na meču nije uspeo da postigne još jedan.

22:13

67. minut - Izmjena!

Umesto Gaćinovića na terenu je Filip Đuričić, prvotimac Panatinaikosa. On je treći fudbaler koji dobija šansu sa klupe.

22:09

63. minut - Dvostruka izmjena Mađara

Umesto Nega i Stajlsa na terenu su Bola i Kalmar. Rešio je Italijan na klupi mađarskog tima da osveži ekipu, nakon što je Srbija preuzela kontrolu nad utakmicom u drugom delu.

22:05

Ofsajdi?

Zbog ovih situacija poništeni su golovi Srbije na početku drugog dela meča!

22:00

53. minut - GOL, ali opet je ofsajd!

Ponovo je Aleksandar Mitrović zatresao mrežu, ovog puta nakon sjajne akcije SMS-a i Dušana Tadića, ali je kapiten Srbije bio u nedozvoljenoj poziciji. Drugi gol Srbije koji nije priznat...

21:56

50. minut - GOL, ali ne važi!

Aleksandar Mitrović je pogodio mrežu iza leđa mađarskog golmana, ali je linijski sudija podigao zastavicu. Čini se da je u ofsajdu bio Sergej Milinković-Savić koji je glavom asistirao najboljem strelcu nacionalnog tima.

21:52

46. minut - Nastavljamo!

Nakon dvostruke izmene u redovima Srbije, čekamo bolju igru nacionalnog tima - jurimo povoljniji rezultat u nastavku.

21:50

Spremne izmjene!

U nastavku meča za Srbiju će igrati Filip Kostić i Dušan Tadić i to umesto "bekova", Strahinje Erakovića i Alekse Terzića. Videćemo šta to znači za formaciju nacionalnog tima, ali verovatno će Nemanja Gudelj u poslednju liniju kako bi Kostić i Andrija Živković postali vingbekovi!

21:40

GOLOVI!

Pogledajte sve pogotke iz prvog dela susreta u Budimpešti!

Ovako je Varga pogodio u 20. minutu...

Prvi gol na meču u Budimpešti.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Strahinja Pavlović poravnao je u 33. minutu...

Drugi gol na meču u Budimpešti.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

ali je Salaj doneo drugu prednost Mađarima!

Treći gol na meču u Budimpešti.
Izvor: YouTube/Arena sport TV
21:35

POLUVRIJEME - 2:1!

Bilo je teško gledati prvi deo meča u Budimpešti... Srbija je propustila dve dobre prilike u uvodnoj fazi susreta, a zatim dozvolila Mađarskoj da iz prve smislene akcije stigne do prednosti. Kada je Strahinja Pavlović bio najviši u skoku i poravnao na 1:1, činilo se da se Piksijev tim vraća u meč, ali nekoliko sekundi kasnije bilo je 2:1 za domaću ekipu. To je rezultat poluvremena i Srbija će morati da juri zaostatak u nastavku.

21:30

44. minut - Muči se Srbija!

Mađari imaju prednost i zbog toga disciplinovano stoje u bloku, a Srbija iz poslednje linije pokušava da probije taj vid odbrane. U pozicionoj igri nije bilo previše šansi za Srbiju, a kada malo više napadnemo, "sevaju" kontre...

21:21

34. minut - KAKAV GOL MAĐARSKE...

Prednost Srbije nije potrajala ni minut, Roland Šalaj je raspalio po lopti i savladao Vanju Milinković-Savića. Ponovo ogromni problemi na levoj strani srpske odbrane, od početka meča ništa ne funkcioniše na tom delu terena.

21:19

33. minut - GOL, Pavlović!

Strahinja Pavlović je najviši u skoku nakon centaršuta Andrije Živkovića! Srbija je stigla do izjednačenja, pogotkom defanzivca RB Salcburga.

21:19

32. minut - Nije šansa...

Uspeo je Aleksandar Mitrović da osvoji loptu na dvadesetak metara od gola Mađara, i to dok je gol bio prazan, ali nije bilo prilike za udarac iskosa. Povratnu loptu su Mađari izbacili sa tog dela terena.

21:16

31. minut - Opet po boku...

Ne posvećuje previše pažnje odbrani Aleksa Terzić, a Strahinja Pavlović ne može da kontroliše ogroman prostor. Na povratnu loptu natrčao je Miloš Kerkez, ali je njegov pokušaj izblokiran.

21:07

21. minut - KATASTROFA!

Nakon dve odlične šanse za Srbiju, vodi Mađarska. Previše prostora ostavljeno je Negu na desnoj strani - Aleksa Terzić nije pratio akciju već je ubeđivao pomoćnika da je ofsajd, a kada je krilni igrač Mađarske uposlio Bernabasa Vargu na petercu sve je bilo gotovo. 

21:04

17. minut - Kontra!

Još jednu veliku priliku propušta Srbija! Pokrenuli su kontru protiv samo jednog rivala Andrija Živković i Aleksandar Mitrović, malo je kasnio pas krilnog fudbalera, a golman domaćeg tima na vreme je istrčao i uzvatio loptu u poslednjem trenutku.

21:01

15. minut - Mijate...

Imao je fantastičnu situaciju pred golom Mijat Gaćinović, mogao da uposli Aleksandra Mitrovića koji je bio u sredini, a na kraju se opredelio da pošalje pas na drugu stativu ka Sergeju Milinković-Saviću. Uspeli su Mađari da intervenišu, pa najopasnija situacija na meču nije pretvorena u gol Srbije. Možda bi bilo drugačije da je krilni fudbaler bio sebičan i oprobao udarac!

20:54

8. minut - Nema penala!

Dobio je Aleksandar Mitrović udarac od strane Atile Fiole, na oko pet metara od gola dok je ka srpskom napadaču letela lopta upućena iz centaršuta sa desne strane, ali glavni arbitar meča nije odlučio da dosudi penal.

20:50

Pred meč!

Reprezentativci Srbije prošetali su se po terenu stadiona u glavnom gradu Mađarske pre utakmice. Pogledajte fotografije nastale neposredno pred utakmicu:

20:46

1. minut - Meč je počeo!

Pratimo veoma važnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ajde, Srbijo!

20:42

Zvižduci!

Bilo je neočekivanih zvižduka sa tribina za himnu Srbije! Dok je trajala himna "bože pravde", pojedini navijači na stadionu u Budimpešti odlučili su da zvižde obeležju države sa kojom imaju veliku granicu i odlične međunarodne odnose.

20:40

Prethodni okršaj!

Ovako je duel Srbije i Mađarske izgledao u Beogradu. Nadamo se da će večeras i situacija na terenu i konačan ishod biti drugačiji, a da će se "orlovi" vratiti iz Budimpešte sa osvojenim bodovima. Napred, Srbija!

Duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Beogradu.
Izvor: Youtube/RTS Sport
20:35

Bez Veljkovića!

Zbog povrede sa ostatkom tima nije trenirao Miloš Veljković, pa selektor Stojković neće računati na njega. Šampion sveta sa Srbijom na Mundijalu za igrače do 20 godina nije u protokolu za večerašnji meč.

20:30

Navijaju Saudijci!

Zbog Sergeja Milinković-Savića i Aleksandra Mitrovića, navijači Al Hilala prate objave o srpskom nacionalnom timu na društvenim mrežama, komentarišu ih u velikom broju i bodre reprezentaciju. Taj fenomen nastavljen je i kada je Al Hilal, najveći klub u Aziji, poslao poruku o meču Srbije i Mađarske.

20:20

Sljedeći meč!

Bez obzira na ishod meča u Budimpešti, Srbija će 17. oktobra u Beogradu imati imperativ pobede protiv Crne Gore. Značaj tog meča može da bude manji ili veći, ali pobeda se ne sme dovoditi u pitanje jer bi to mogao da bude korak za overu plasmana! Verovatno za taj meč selektor Stojković "čuva" kapitena Tadića, koji protiv Mađara počinje na klupi.

20:10

U senci mladih...

Meč seniorske reprezentacije Srbije dolazi samo dva dana nakon debakla "orlića" na gostovanju Engleskoj (9:1) u Notingemu. Nakon gola Vladimira Lučića sredinom prvog dela igre domaćin je potpuno okrenuo ishod meča u svoju korist - postigli su devet golova i naneli ekipi Dušana Đorđevića najteži poraz u istoriji našeg nacionalnog tima do 21 godine.

Taj poraz mnogo je bolniji od samog rezultata, a selektor se odmah okrenuo narednim obavezama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ipak, zaslužene kritike stigle su sa raznih strana. Nenad Lalatović imao je veoma buran komentar na nastup mlade reprezentacije Srbije, a predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić rekao je da ne pamti ovakvu bruku srpskog nacionalnog tima!

19:55

Senzacija u Bugarskoj!

Ekipa Mladena Krstajića još jednom je razočarala - Bugari su ovog puta poraženi na svom terenu od Ltivanije (2:0) i po svemu sudeći će zauzeti poslednje mesto u kvalifikacionoj grupi. Nakon šest odigranih mečeva bugarski nacionalni tim ima samo dva osvojena boda - jedan na gostovanju u Litvaniji i jedan kao domaćini protiv Srbije, kada je pogodak Darka Lazovića u samom finišu meča bio presudan da "orlovi" izbegnu poraz.

Ovaj rezultat nema preveliki uticaj na vrh tabele. Mađarska sa četiri odigrana meča i Srbija sa pet mečeva dele prvo mesto i imaju po 10 osvojenih bodova. Treća je Crna Gorakoja ima pet odigranih mečeva i osam osvojenih bodova, a preostala dva tima nisu u konkurenciji za plasman na Evropsko prvenstvo.

19:45

Rezervisti!

Mađarska: Gulaši, Šapanos, Baloh, Moši, Adam, Kalmar, Bola, Kata, Gazdag, Z. Nađ, Botka, Šobot

Srbija: Rajković, Radunović, Mladenović, Maksimović, Radonjić, Tadić, Kostić, Babić, Ilić, Ratkov, Samardžić, Đuričić 

Izvor: Kurir/Dado Đilas
19:40

Promena formacije!

Sudeći po sastavu koji se pojavio, Srbija će večeras igrati u sistemu 4-2-3-1. Levog beka će igrati Aleksa Terzić, desno će biti Nikola Milenković ili Strahinja Eraković, a onda drugi će u štoperski tandem sa Strahinjom Pavlovićem, baš ispred Vanje Milinković-Savića. Vezni red "držaće" Nemanja Gudelj i Saša Lukić, ispred njih će igrati Sergej Milinković-Savić, a po bokovima Andrija Živković i Mijat Gaćinović. Kao najistureniji igrač Srbije nastupiće Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima i kapiten na večerašnjem meču.

19:35

SASTAV!

Mađarska: Dibuš, Fiola, Lang, A. Salaj - Nego, A. Nađ, Stajls, Kerkez - R. Salaj, Šoboslaj - B. Varga

Srbija: VMS - Milenković, Eraković, Pavlović, Terzić - Gudelj, Lukić, Živković, SMS, Gaćinović - Mitrović!

19:30

Problemi za Srbiju!

Sa spiska selektora Dragana Stojkovića već su otpala četvorica fudbalera: Dušan Vlahović se zbog povrede donjeg dela leđa nije ni pojavio na okupljanju, Mihajlo Ilić i Stefan Mitrović su prekomandovani u mladu reprezentaciju, a Mihailo Ristić zbog povrede kolena propušta meč u Mađarskoj.

19:20

Šta kaže kapiten?

Ovo su očekivanja Dušana Tadića, koji će u Budimpešti odigrati 101. meč za reprezentaciju Srbije!

19:10

Konferencija Dragana Stojkovića!

Evo šta je selektor Stojković imao da kaže pred meč protiv Mađarske! 

19:00

Podrška Dejana Stankovića!

Nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, a na kraju i Srbije Dejan Stanković, aktuelni trener mađarskog Ferencvaroša, podržao je reprezentativce i selektora Dragana Stojkovića, sa kojim se fotografisao u Budimpešti. "Može li Srbija konačno na Evropsko prvenstvo? Naravno da može", nasmejao se Stanković i potom dodao: "Sutra je prva meč-lopta. Imamo ozbiljan kvalitet da bi stvari tako lako prepustili slučaju. Imamo Piksija na funkciji selektora i strašno talentovane igrače koji su uvek kada je trebalo pokazali ko su i šta su. Od sveg srca im želim sve najbolje i u subotu uveče samo na pobedu."

18:50

Očekivani sastav?

Kada je već Piksi najavio da će biti promena, licitiramo šta bi to moglo da bude! Četvorica u poslednjoj liniji? Samo jedan u napadu? Dušan Tadić na krilu? Sve zajedno?! MONDO očekuje da protiv Mađarske u Budimpešti zaigrati tim: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović, Mladenović - Lukić, Maksimović - Živković, S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović!

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED
18:40

Srbija se oporavljala!

Nakon poraza od Mađarske u Beogradu, "orlovi" su stigli do pobede i sva tri boda na gostovanju u Litvaniji. Tamo je Aleksandar Mitrović potvrdio da je noćna mora reprezentativaca iz te zemlje, pošto je u prvih 43 minuta meča postigao tri pogotka. Litvanci su smanjili prednost do poluvremena, ali je to bio i konačan ishod susreta. Prisetite se i tog meča:

18:30

Beogradski poraz!

Fudbalska reprezentacije Srbije ugostila je Mađare u Beogradu u septembru, a gosti su odneli sva tri boda velikim preokretom u prvom delu susreta. Nakon što je Dušan Vlahović bio najzaslužniji za autogol Atile Salaja, njegovi saigrači Bernabaš Varga i Vili Orban su tresli mrežu iza Vanje Milinković-Savića u roku od samo dva minuta, što je bilo dovoljno za pobedu. 

Selektor Stojković je tada najavio da ništa ne bi menjao u igri Srbije, ali se u prethodnih mesec dana očigledno promenio stav! Sve je izvesnije da će selektor Stojković u bliskoj budućnosti promeniti sistem u kojem nacionalni tim praktično igra od kako je on preuzeo komandu nad timom.

18:20

Stanje na tabeli!

Ovako je u našoj kvalifikacionoj grupi:



Standings provided by Sofascore

18:10

Meč u Beogradu!

Prisetite se detalja sa beogradskog meča, a zatim ćemo se malo preciznije baviti svim sitnicama koje su se u septembru dogodile na stadionu "Rajko Mitić". 

18:00

Dobro veče!

Fudbalska reprezentacija Srbije igra veoma važan meč u Budimpešti, protiv Mađarske. Pobeda na ovom susretu bila bi osveta za poraz od pre mesec dana, ali i ogroman korak ka Evropskom prvenstvu. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos susreta.

UKRATKO

  • Mađarska - Srbija 2:1
  • Komplikovana situacija
  • Pobeda protiv Crne Gore imperativ
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije