• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako treba da se plašimo Jovetića u 37. godini... Rade Bogdanović: Srbija pobjeđuje Crnu Goru

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši fudbaler, a sada stručni analitičar govorio je o utakmici odluke reprezentacije Srbije.

 Rade Bogdanovic o Crnoj Gori i Stevanu Joveticu Izvor: RTS/Screenshot/MN Press

Poslije poraza Srbije od Mađarske u Budimpešti, računica je krajnje pojednostavljena i ekipi Dragana Stojkovića Piksija potrebna je pobjeda protiv Crne Gore u utorak na "Marakani" da bi praktično obezbijedila plasman na EURO 2024. I stručni komentator RTS-a, bivši fudbaler Rade Bogdanović uvjeren je da će ta pobjeda biti ostvarena.

"Ne treba da budemo previše zabrinuti iako smo izgubili, jer ćemo sljedeću utakmicu da dobijemo, zato što smo kvalitetniji od Crne Gore. Momci su pokazali da hoće, vidjelo se htijenje, borbenost, želja. Naišli smo na protivnika koji igra direktan i jednostavan fudbal, preskaču igru, ne možete da im uđete u presing, dali su nam dva gola u prvom poluvremenu po strani jako indisponiranog Terzića, jako lošeg večeras, što nažalost moram da kažem. Ni Eraković se nije proslavio na drugoj strani, morao je jače i agresivnije da uđe kod drugog gola. Pokazali smo jako puno nedostataka u odbrani. Loša nam je odbrana, ali vezni red, napad i prekidi...", kazao je Bogdanović.

"Imali smo večeras jako puno loptu u svojim nogama, ali smo na trenutke izgledali jako neozbiljno. Ne možete da dozvolite da vam iz dva dodira naprave dvije-tri velike i dobre šanse. Nismo u određenim trenucima bili organizovani u samoj odbrani. Kad se izgubi, mada nije smak svijeta, ovo je samo jedna utakmica koja nije donijela bodove, ali imate sve u svojim rukama. Mitrović i Tadić su bili tužni poslije utakmice, ali imamo bolji tim. Samo treba da pokažu karakter u utorak i da kažu 'Momci, hajde da ovo završimo'. I Tadić je rekao dobro da imamo bolje igrače nego Mađari, ali su dobro organizovana ekipa i uvijek se zna ko šta radi. Nemaju neki kvalitet, nisu nas pobijedili baš sa dva šuta, trener je Italijan, svjesno je htio da prebaci loptu iza leđa naših igrača".

Duel protiv Crne Gore biće pretposljednji izazov za srpski tim, jer će nakon toga još u novembru igrati protiv Bugarske u Leskovcu, na novom stadionu Dubočice. "Reprezentacija Srbije, uz sve nedostatke i sve rupe, je ipak kvalitetniji tim, mnogo smo opasni na prekidima, Pavlović, Milenković, Milinković Savić, Mitrović... Mi ako budemo ušli sa samopouzdanjem protiv Crne Gore, mi ćemo njih da dobijemo iz prostog razloga - jer imamo kvalitetnije igrače. Samo momci treba da pokažu karakter, koji ih je krasio u većini kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo i mislim da nema dileme da li ćemo otići ili nećemo. Poštujem Savića, jednog od najboljeg igrača u Evropi, ali ako treba da se bojimo Jovetića u 37. godini... Onda nismo ni zaslužili da odemo".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:21
Piksijeva reakcija na gol Mađara
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vdub

Jovetic ima 33 a ne 37,ovog gosta vise ne zvati u emisiji!

Jaaa

Plašimo se Piksija i njegovih eksperimenata, a ne Jovetića

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC