POSTAVA

Sastav Crvene zvezde za RB Lajpcig: Barak Bahar pravi veliku promjenu za Ligu šampiona!

Autor Nebojša Šatara

Barak Bahar mogao bi da iznenadi sve postavom za meč protiv Lajpciga.

Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Crvena zvezda bi mogla ne samo da iznenadi nego i da šokira sve koji u srijedu uveče budu gledali meč u okviru trećeg kola Lige šampiona (21 čas). Trener Barak Bahar pojavio se na konferenciji i najavio da su dvojica mladih fudbalera "zreli" za seniorski tim, a trener domaćih Marko Roze vjerovatno ne očekuje da u startnoj postavi vidi Jovana Mijatovića!

Po reakciji Baraka Bahara - to ne bilo čudno! Nakon impresivnog mjeseca koji je odigrao talentovani napadač, mjesto u startnoj postavi bilo bi nevjerovatna nagrada za sve - golove koje postiže kad god je na terenu i promjenu u ponašanju koju ističu svi blizu kluba.

Uz Jovana Mijatovića mogao bi da se nađe veoma iskusan i dosta uigran tim crveno-bijelih. Srđan Mijailović bi još jednom mogao da dobije prednost desno u odnosu na Osmana Bukarija, Miloša Degeneka, pa čak i Kostu Nedeljkovića, a njegovo pojavljivanje na terenu daće malo više slobode Vladimiru Lučiću na drugom boku. Leđa će im čuvati neprikosnoveni Omri Glazer i posljednja linija ispred njega - Naser Điga, Aleksandar Dragović i Milan Rodić, koji će opet timu davati mogućnost da se "preformuliše" u sistem sa četiri defanzivca.

U veznom redu će se mnogo očekivati od tandema Hvang - Stamenić koji mora da bude mnogo bolji nego u dosadašnja dva meča. Crvena zvezda bi odradila ogroman posao ukoliko bi dobila bitku na sredini terena, ali to neće biti nimalo lako. Zato će Mirko Ivanić imati i mnogo defanzivnih zadataka, a ukoliko Jovan Mijatović dobije šansu pokušavaće i on da se spusti u liniju niže i "pomogne" saigračima. Ipak, od mladog fudbalera očekivaće se da pomogne i Šerifu Endiaju, jer mu je igranje u tandemu sa još jednim napadačem idealan scenario.

Crvena zvezda će u Lajpcigu pokušati da napravi senzaciju i eventualnom pobjedom se ozbiljno umiješa u borbu za drugo mjesto i učešće u nokaut fazi. Tekstualni prenos iz Njemačke, ali i sve detalje sa lica mjesta, pratite uz MONDO.

Da rezimiramo, ovako bi trebalo da izgleda sastav Baraka Bahara: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Hvang, Stamenić, Ivanić, Lučić - Mijatović, Endiaj

BONUS VIDEO: