• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jusuf Poulsen pred Crvenu zvezdu produžio ugovor: Zajedno smo odrasli RB Lajpcig i ja

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Danski napadač Jusuf Poulsen u utorak je stavio potpis na novi dvogodišnji ugovor sa RB Lajpcigom, dan pred meč protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona.

 Jusuf Poulsen produžio ugovor RB Lajpcig pred duel sa FK Crvena zvezda Izvor: FILIP SINGER/EPA

Prvi ugovor Danac je potpisao prije 10 godina, a danas je stavio paraf na novi dvogodišnji ugovor pa će u njemačkom klubu ostati do ljeta 2026. godine.

Odigrao je 370 utakmica u dresu RB Lajpciga i postigao 85 golova uz 65 asistencija, pritom postavši klupski rekorder po broju nastupa, drugi strijelac u istoriji iza Tima Vernera (150 golova) i najbolji golgeter u DFB Pokalu - 12 pogodaka uz najviše nastupa (32). Takođe pogodio je Poulsen mrežu u svim takmičenjima (Bundesliga, Cvajta, 3. Liga, DFB-Pokal, Liga šampiona, Liga Evrope).

Sportski direktor njemačkog tima Ruven Šreder mišljenja je da je Poulsenova priča u Lajpcigu nevjerovatna.

"Njegov put je ovdje počeo u trećoj ligi i nastavio se sve do Lige šampiona. Provesti tako dugo vremena u istom klubu takođe je nevjerovatno. Jusi je zaradio poseban status ovdje u Lajpcigu kroz svoje nastupe i karakter. Ne možete zaboraviti da i on ima samo 29 godina. Zahvalnost koju je dobio od navijača kada smo slavili njegovu desetu godišnjicu samo je pokazala koliko ga cijene u klubu i u gradu. Konstantno je spreman ove sezone nakon teškog perioda. Kad je u formi nevjerovatno je važan za našu igru. Ima kvalitet kojeg nema mnogo u našoj ekipi, a važan je i u svlačionici. Srećan je u Lajpcigu, a i mi smo srećni što ostaje do 2026. godine", rekao je Šreder za klupski sajt.

Poulsen je još jednom ponovio da voli igrati za RB Lajpcig.

"Igrati s ovim timom je stvarno uživanje; raduje me svaki trening, svaka utakmica i svaki novi izazov. U suštini sam još bio dijete kad sam došao u Lajpcig 2013. Bila je to nova zemlja, novi jezik i nova ekipa. Ono šta se dogodilo od tada je prilično ludo. Imali smo dvije promocije, igrali smo u Ligi šampiona i, povrh svega, osvojili smo dva trofeja Kupa Njemačke posljednjih godina. Klub i ja zajedno smo se razvijali - moglo bi se čak reći da smo zajedno odrasli. Sada želimo zajedno napisati sljedeću priču o uspjehu", rekao je Danac, koji je vodio klub najprije u Cvajtu 2014, pa dvije godine kasnije u Bundesligu, a onda i do dva pehara DFB Pokala 2022, 2023, kao i do titule u Superkupu Njemačke ove godine.

A u srijedu će vjerovatno biti i u timu Marka Rosea protiv srpskog šampiona u trećem kolu Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC