OPOMENA!

Nemanja Radonjić uništava karijeru! Trener Torina opleo po srpskom fudbaleru

Autor Nebojša Šatara

Ivan Jurić imao je šta da kaže Nemanji Radonjiću koji je nezadovoljan "sklanjanjem" iz tima.

Izvor: Profimedia

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić izbačen je sa treninga Torina zbog "nedovoljnog zalaganja" i zato ga trener Ivan Jurić nije uvrstio u tim za meč protiv Atalante (3:0), a njegova sudbina na sjeveru Italije je i te kako neizvjesna. Iako je mnogima taj potez djelovao kao poruka Radonjiću da može da ide iz Torina već u januaru, javio se sportski direktor i protivrečio Juriću, što će reći da ima onih koji još vjeruju u srpskog fudbalera...

Ipak, Davide Vanjati ne može da određuje Ivanu Juriću ko će igrati, a ko neće, tako da je samo na Hrvatu da odluči da li će pružiti i treću šansu Radonjiću, sa kojim je i tokom prošle sezone bio u sukobu. I odmah poslije meča mu je poručio da se smiri, kao i šta treba da uradi da bi se vratio u tim.

"Prošle sezone odigrao je najveći broj utakmica otkako igra fudbal, dali smo mu sve što smo mogli. Često nije u stanju dobro da trenira, što je neprihvatljivo za fudbal ovog nivoa. Žao nam je zbog njega jer je igrač vrhunskog nivoa, a on uništava svoju karijeru. Trebalo je da slijedi primjer Nikole Vlašića, koji je rastao u teškim trenucima. Šteta je, nadam se da može to da razumije...", poručio je Jurić svom fudbaleru.

Izvor: Profimedia

Podsjetimo, tokom prošle sezone, Jurić je uveo Radonjića u igru protiv Juventusa i zamijenio ga poslije petnaestak minuta jer nije bio dovoljno angažovan u odbrani, pa ga kritikovao u javnosti, nakon čega se Nišlija malo "trgnuo", ali to nije bilo pretjerano dugog maha.

Radonjić je inače ove sezone odigrao tek deset utakmica na Torino i postigao je tri gola, međutim taman kada je djelovalo da bi ovo mogla da bude njegova najbolja sezona u Italiji - od početka oktobra jedva da je sakupio 11 minuta. Djeluje da je usljed toga došlo i do svađe sa Jurićem... Podsjetimo, on je karijeru je počeo u Partizanu, pa je preko Akademije Hadži stigao do Rome, Empolija, a onda i Čukaričkog. Uspon je krenuo u dresu Crvene zvezde 2017. godine, pa je za godinu dana volšebno uvećao svoju vrijednost na 12 miliona evra odlaskom u Marsej. Selio se na pozajmice u Hertu, Benfiku i Torino, a "bikovi" su ga potom otkupili.

BONUS VIDEO: