• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buka zbog Radonjića! Hrvat ga izbacio iz tima, a direktor udario kontru: Znali da se potuku, sad ratuju oko Srbina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ne slažu se u Torinu oko situacije sa Nemanjom Radonjićem.

 Direktor Torina stao na stranu Nemanje Radonjića Izvor: Profimedia

Nemanja Radonjićsklonjen je iz prvog tima Torina zbog nedovoljnog zalaganja na treninzima tako da ga nije bilo ni u protokolu za meč protiv Atalante (3:0). S obzirom na to da to nije bio prvi Radonjićev "prekršaj" kod trenera Ivana Jurića, jasno je takvim potezom pokazao rukovodstvu da ne računa na brzonogog Nišliju i da slobodno može da ide iz kluba, međutim odmah je "kontru udario" sportski direktor Torina.

Uoči meča sa Atalantom, Davide Vanjati je govorio za "Skaj Sports" i u pokušaju da izgladi situaciju između Srbina i Hrvata - podržao je fudbalera i već najavio da ga klub neće prodati. Da li je ovo dokaz da postoje "šumovi u komunikaciji" ili ideja da na ovaj način makar ne obori Radonjićevu cijenu, nije skroz jasno.

"Da li Radonjić ide u januaru? Iskreno, ja bih rekao da ne ide. Radonjić je i dalje fudbaler Torina i vidjećemo šta će se dešavati na zimskoj pijaci. Ima još mnogo utakmicu, možda neku sljedeću bude odigrao i to odigrao dobro. On, kao i svi ostali igrači, moraju da pokaže da dijele vrijednosti kluba, a onda je na treneru da donese odluku ko igra", naglasio je Vanjati koji je i doveo Radonjića na pozajmicu iz Marseja, pa ga otkupio ljetos za manje od dva miliona evra.

Izvor: Profimedia

Ono što je interesantno je da su Davide Vanjati i Ivan Jurić imali već problema, pa su se tako u ljeto 2022. godine potukli na parkingu. Imali su nesuglasice oko igrača koje je Torino trebalo da dovede, a navodno su se tada pomirili i uspjeli da nađu zajednički jezik, međutim djeluje da se opet ne slažu oko Radonjića.

Radonjić je inače ove sezone odigrao tek deset utakmica na Torino i postigao je tri gola, međutim taman kada je djelovalo da bi ovo mogla da bude njegova najbolja sezona u Italiji - od početka oktobra jedva da je sakupio 11 minuta. Na sve to, došlo je do pada motivacije na treninzima, tako da je Jurić želio da ga "trgne" izbacivanjem iz tima, a ovo nije prvi put da su "zaratili" jer je hrvatski trener već kažnjavao i opominjao Nišliju.

Izvor: Profimedia/ANSA/ALESSANDRO DI MARCO

"Teško mi je da razumijem ove stvari, po mom mišljenju - uopšte ne poštuje ovaj sport. Postoje stvari koje moraš da radiš, a ti uđeš i radiš suprotno - znači nisi u utakmici. Taj momak ima talenat, ali za šest mjeseci zajedničkog rada nisam mogao da ga pretvorim u fudbalera. Kod kornera moraš da budeš obazriv i prisutan. Može to da se završi i dobro i loše, ali moraš da budeš tu. Nekada se izvučeš zbog toga, ali danas smo mi platili", zavapio je bijesni Jurić nakon meča sa Juventusom prošle sezone.

Radonjić je karijeru je počeo u Partizanu, pa je preko Akademije Hadži stigao do Rome, Empolija, a onda i Čukaričkog. Uspon je krenuo u dresu Crvene zvezde 2017. godine, pa je za godinu dana uvećao svoju vrijednost na 12 miliona evra odlaskom u Marsej. Selio se na pozajmice u Hertu, Benfiku i Torino, a "bikovi" su ga potom otkupili.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC