Fudbal

Sudije opet pokrale Liverpul - čemu služi VAR? Umjesto penala, Klop dobio izvinjenje

U Liverpulu su sa pravom bijesni poslije nove greške sudija i video tehnologije.

Izvor: Arena Sport/Screenshot

Liverpul i Arsenalodigrali su neriješeno u derbiju Premijer lige na "Enfildu" (1:1). Podjela bodova, ali je po prikazanom na terenu tim Jirgena Klopa bio bliži pobjedi. U domaćem timu su bijesni i na sudije zbog jedne odluke i oni i navijači pitaju se isto - čemu služi VAR tehnologija?

Igrao se 20. minut utakmice kada je Mohamed Salah krenuo u prodor, Martin Edegard igrao je rukom, to su vidjeli svi, osim onih kojima je to posao. Nije reagovao ni glavni sudija Kris Kavana, a ni VAR sudije Dejvis Kut ni njegovi pomoćnici. Ako arbitar na terenu nije primijetio, neko u VAR sobi je morao to da učini.

Oglasili su se i iz udruženja sudija Premijer lige (PGMOL) i ponovo su se izvinjavali Liverpulu.

"Napravljena je greška u prvom poluvremenu utakmice Liverpula i Arsenala. Sudija na terenu donio je lošu odluku povodom igranja rukom Edegarda i to je bila jasna i očigledna greška što znači da je VAR morao da reaguje i da dosudi jedanaesterac, što se nije dogodilo. Sprovešćemo istragu i utvrdićemo kako je došlo do greške. Kontaktirali smo i predstavnike Liverpula i priznali grešku", navodi se u saoptšenju.

Ovo je drugi put ove sezone da sudije prave nestvarne greške na štetu Liverpula. Tako je bilo na meču protiv Totenhema kada je poništen čist gol Luisa Dijaza. I tada su se izvinjavali. Klop je poslije meča sa Arsenalom bio bijesan, tražio je objašnjenje, a čak je i defanzivac gostiju Vilijam Saliba priznao da je bio penal. "Da, bio je penal, ali ja nisam sudija, ne znam šta se desilo", kratko je prokomentarisao Saliba.