ŠTA ĆE BITI?

Zvezda ga htjela, a onda je došao Milojević! Transfer nije završen i zaoštrava se konkurencija, za 48 sati je slobodan!

Autor Bojan Jakovljević

Crvenoj zvezdi bi mogao da propadne transfer Kaija Vagnera iz Filadelfije.

Izvor: SA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Činilo se da će Kai Vagner biti prvo pojačanje Crvene zvezde ove zime, međutim nakon odlaska Baraka Bahara i dolaska novog "šefa" Vladana Milojevića, to više nije tako izvjesno. Ne samo da je generalni direktor Zvezdan Terzić kazao da ima više opcija za mjesto lijevog beka i da će sjesti sa novim trenerom i porazgovarati o tome, nego sada stižu vijesti i da je Zvezda - ako je još uopšte zainteresovana - dobila konkurenciju za Vagnera.

Prema informacijama francuskih medija, Vagner je zapao za oko Olimpiku iz Marseja i Rendžersu, tako da je u ovom trenutku vrlo teško da će Crvena zvezda uspjeti da ubijedi Nijemca da dođe u Srbiju. Francuzi i Škoti su takođe "nanjušili" da se radi o ozbiljnom fudbaleru koji će uz to biti i slobodan agent za 48 sati.

Njegova vrijednost je čak pet miliona evra i izvjesno je da neće produžiti sa Filadelfijom iz MLS lige. Nakon što je tokom 2022. godine ostvario 15 asistencija, ove sezone to nije ponovio, ali je u svim takmičenjima ostvario učinak od tri gola i 11 asistencija, tako da nije iznenađenje što ga više klubova prati.

Vagner (26) je inače ponikao u Ulmu, pa je bio u Augbzurnu i Šalkeu, da bi preko nižerazrednog Virzburga stigao u Filadelfiju 2019. godine. Za pet sezona ostvario je strahovit napretak.