• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je limitiran, iznenadilo me što je ispred Zvezde! Piksi analizirao "vječite", pa progovorio o velikoj promjeni!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dragan Stojković pričao je o Partizanu, Crvenoj zvezdi, promjeni sistema igre u reprezentaciji...

 Dragan Stojković pričao je o Partizanu i Crvenoj zvezdi Izvor: MONDO/Stefan Stojanović / MN Press

Srbija je obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo i tamo će igrati u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Postoji šansa da će se na spisku putnika naći i neka nova imena. Možda čak i neka iz redova "vječitih rivala". I promjena sistema igre je u opticaju.

Bila je to jedna od tema o kojoj je pričao selektor Dragan Stojković koji je priznao da prati dešavanja u srpskom fudbalu.

"Već duže vremena pratimo, ne samo derbi, nego i sve utakmice Superlige. Drago mi je da sam vidio jedan zaista dobar derbi. Sažet i kvalitetan, sa dosta šansi i golova. Za mnoge je iznenađenje, pa i za mene, da vidim Partizan ispred Crvene zvezde. Jer, ipak je Partizan u igračkom smislu, da se niko ne ljuti, vrlo limitiran u odnosu na Crvenu zvezdu, koja ima roster i grupu igrača gdje je ogromna razlika u kvalitetu. Zato sam iznenađen da vidim Partizan na prvom mjestu", rekao je Piksi u intervjuu za "B92".

Možda neko od njih bude u Njemačkoj.

"Daleko od toga da potcjenjujem, taman posla. Igor Duljaj je uradio nešto u šta niko nije vjerovao, možda čak ni on. To kaže rezultat i tabela. Zašto, kako i zbog čega, ne želim da ulazim u tu vrstu analize, to nije moj posao. Pitali ste me da li ima igrača za reprezentaciju? Da, ima ih. Ali, ne bih o imenima, sve ćete vidjeti u martu kada objavim spisak za duele protiv Rusije i Kipra."

Ima još dovoljno vremena za dokazivanje i selektor je na neki način tako dodatno motivisao potencijalne reprezentativce.

"Mislim da može neko da iskoči. Mi smo sa jednom grupom igrača napravili ove rezultate i svi su zasluženo tu, na terenu ili na klupi. To je grupa igrača u koju ja vjerujem. Do sada se nije desilo da neko nije pozivan, a da nije zaslužio. Ili obrnuto. Da je neko tu, a da ne zaslužuje. To ste, valjda, vi, a i javnosti, mogli u protekle dvije i po godine kako sam selektor fudbalske reprezentacije, mogli da primijetite. Očekujem da do ljeta, naravno, bude nekih kandidata koji ozbiljno kucaju na vrata 'A' tima i pretpostavljam da će i oni dobiti šansu. Ne zaboravite da u martu imamo dvije utakmice, a onda u junu još dvije. U totalu četiri meča u kojima ćemo pokušati da svim tim novim imenima pružimo šansu, kao i da neke varijante probamo i da kroz njih unaprijedimo našu igru. Da u takmičarskom igru budemo spremni kada Evropsko prvenstvo počne."

Najveći problem u igri "orlova" je odbrana, pa se tako priča o potencijalnoj promjeni sistema i prelasku na igru sa četvoricom igrača u odbrani.

"Koliko vidim, mi u odbrani imamo taj problem, veći nego što je u veznom redu i napadu. Ekipa smo koja i te kako može da napravi probleme protivniku u ofanzivnom smislu. Ali, isto tako, u defanzivnom dijelu smo mogli i morali da budemo bolji. Morate da znate još jednu stvar, da ne postoji nijedan sistem koji može da vam garantuje uspjeh. Postoje dva sistema: jedan je sa trojicom bekova i drugi je sa četvoricom u posljednjoj liniji. Ne postoji treći i nijedan vam neće biti garancija uspjeha. Svaki sistem u fudbalu iziskuje poštovanje princima istoga. Postoje principi u defanzivnom i ofanzivnom smislu. Igrači moraju da imaju taj automatizam i da shvataju u datom momentu šta treba raditi, kako se braniti i kako napadati. Ta fudbalska inteligencija je jedna od glavnih i krucijalnih stvari u fudbalu. Ona, u stvari, pravi razliku."

Cilj na Evropskom prvenstvu je prolazak dalje.

"Najvažnije je da na tom EP budemo spremni u svakom smislu. Da povrede zaobiđu naše igrače i da stoprocentno budu spremni za izazov kakav je Evropsko prvenstvo. Prvi cilj i želja je da svojom igrom i rezultatima dođemo u poziciju da odete u osminu finala. To je ono o čemu razmišljamo i to je tema za koju ćemo se spremati", zaključio je Piksi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC