• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda smislila kako da "otjera" Šerifa! Postoji samo jedno rješenje - odlazi već u januaru?!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Senegalski napadač Šerif Endiaj završio misiju u Crvenoj zvezdi i vraća se u Tursku?

 Zvezda vraća Šerifa Ndiaja u Adanu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je tokom ljetnog prelaznog roka uložila mnogo novca u sastavljanje tima, ali projekat koji je povjeren Baraku Baharu nije ispao uspešno. Izraelski stručnjak već je dobio otkaz, a klub je vratio Vladana Milojevića koji sada treba da gasi požar i da odvede tim do nove šampionske titule. Prije toga, Zvezda će se rastati sa nekim fudbalerima, a jedan od onih koji bi mogao Baharovim putem je Šerif Endiaj, panična kupovina u finišu prelaznog roka.

Snažni senegalski napadač već sada je na izlaznim vratima kluba, a kako je u sezoni već nastupao za dvije različite ekipe i ne postoji opcija da pređe u treću, Zvezda se sjetila jedinog rješenja koje je dostupno. Crveno-bijeli bi voljeli da problematičnog Endiaja "vrate" u Tursku, odnosno u ekipu Adane iz koje su ga kupili prije nekoliko mjeseci, za ogroman novac!

Podsjećamo, Crvena zvezda je platila četiri miliona evra, uz dodatni milion ako budu ispunjeni bonusi, kako bi u svojim redovima vidjela nekadašnjeg napadača hrvatske Gorice. Ispostavilo se da je to fantastičan posao Adane, jer je Šerif Endiaj u Beogradu prestao da daje golove - da li zbog same promjene sredine ili zbog toga što nije baš kvalitet kakav se vjerovalo da jeste!

Turski novinar Jabiz Sabunčoglu navodi kako su predstavnici dva kluba već počeli pregovore oko odlaska napadača u Tursku, barem do kraja tekuće sezone. Ukoliko se to desi, Zvezda neće imati velikih problema u prolećnom dijelu prvenstva i Kupa Srbije. Na mjestu centralnog napadača mogu da igraju Jovan Mijatović, Piter Olajinka, Žan Filip Kraso, pa čak i Aleksandar Katai, a učinak Šerifa Endiaja nije nenadoknadiv.

Pamtiće se da je postigao dva kola na kup utakmicama protiv Trajala i Radničkog iz Niša, da je zatresao mrežu Jang bojsa kada je Osman Bukari šutirao ka golu i da se u listu strelaca u superligi upisao tek na poslednjem meču, kada je Zvezda izgubila derbi protiv Partizana u Humskoj (2:1). Kako sada stvari stoje, Šerifov konačan učinak u crveno-bijelom dresu biće poražavajući - 21 meč, četiri gola, dvije asistencije i gomila promašenih prilika poput onih u Bernu, kada je Zvezdi mogao da donese evropsko proljeće ili na Banovom brdu kada mu se smejala fudbalska Srbija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC