Premijer liga BiH

Željezničar imenovao novog trenera! Umjesto Saudijca na klupi je stručnjak iz Zenice

Autor Nebojša Šatara

Bruno Akrapović novi je šef stručnog štaba sarajevskog Željezničara.

Izvor: FK Željezničar

Nakon odlaska saudijskog trenera Abdulhakima Al-Tuvaiđrija, klub sa "Grbavice" je imenovao u ponedjeljak novog stratega prvog tima.

U pitanju je Bruno Akrapović, koji je rođen 26. septembra 1967. godine u Zenici. U igračkoj karijeri je između ostalih igrao za Čelik, Volfsburg i Mainc.

Bogatu trenersku karijeri počeo je u Njemačkoj, a potom je samostalno vodio Val, Solin, Neretvanac, Evropu, Škendiju, Split, Lokomotivu Plovdiv, CSKA Sofiju, Al-Vehdu i Akritas.

Sa Lokomotivom je osvojio dva Kupa i Superkup Bugarske, sa Škendijom je bio prvak Sjeverne Makedonije, a sa Evropom je podigao trofej Superkupa Gibraltara.

"Akrapović je vlasnik UEFA Pro licence, a zvanično će biti predstavljen u narednim danima kada će i početi pripreme sa ekipom za naredni dio sezone. Bruni Akrapoviću želimo dobrodošlicu i mnogo sreće u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Mi smo Željini, Željo je naš", saopšteno je iz sarajevskog kluba.

Željo je prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završio na 10. mjestu sa istim brojem bodova (19) kao i konjički Igman, koji je u zoni ispadanja.