• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upozorenje za sarajevske klubove: "Ministarstvo će novac uplaćivati isključivo na osnovu rezultata"

Autor Haris Krhalić

U cilju sumiranja rezultata iz prethodne godine, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda je okupio predstavnike četiri sarajevska kluba: FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna i ORK Bosna.

 magoda sastanak sa klubovima Izvor: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo

Iako je u 2023. godini za ova četiri kluba, resorno ministarstvo izdvojilo rekordnih 2.620.000 KM - ogromna ulaganja nisu pratili sportski rezultati. Ovo je bio osnovni razlog zbog kojeg je danas ogranizovan sastanak, na kojem je učesnicima jasno stavljeno do znanja da se finansijska podrška institucija ni za koga ne podrazumijeva, i da velika ulaganja javnog novca moraju biti opravdana rezultatima.

Ministar Magoda je podsjetio sagovornike da su sportski klubovi koje predstavljaju, istinski simboli Sarajeva, te da to nikada ne smiju izgubiti iz vida.

Ministar je najavio da će u narednoj godini za ova četiri kluba, Ministarstvo novac plasirati isključivo prema ostvarenim rezultatima, te će shodno uloženom novcu maksimalno biti uključeno u sve procese vezane za funkcionisanje klubova, na način kako je to slučaj bilo gdje u svijetu, sa onima koji ulažu veliki novac.

Ministar Magoda je ponovio raniji stav o spremnosti za sufinansirenje infrastrukuture kao osnove za razvoj klubova, što se primarno odnosi na FK Sarajevo i FK Željezničar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC