Fudbal

Borčev Crnogorac o majstoriji protiv GOŠK-a: Čekao sam priliku, vidio sam da je golman par puta bio daleko od gola!

Autor Dragan Šutvić

Vasilije Terzić je golom sa polovine terena ovjerio ubjedljiv trijumf nad Gabeljanima.

Izvor: FK Borac

David Vuković je načeo, a Vasilije Terzić dokrajčio GOŠK u sinoćnjem duelu 21. kola Premijer lige BiH (3:0)!

Borčevi ofanzivci postizali su pogotke u 8. i 65. minutu, a kada bi bilo kojeg navijača crveno-plavih pitali koji od ova dva gola je ljepši – teško da bi mogao iskreno da odgovori.

Mladi krilni napadač se kod pogotka za 1:0 driblingom oslobodio čuvara i onda odličnim udarcem iskosa poslao loptu u suprotni gornji ugao, postigavši tako svoj prvi seniorski gol u dresu Borca.

Polovinom drugog poluvremena, publika na Gradskom stadionu vidjela je još jednu majstoriju. Jovo Lukić je na centru oduzeo loptu Riadu Šuti, a do nje je stigao Vasilije Terzić, koji je "raspalio" sa svoje polovine i matirao Armana Šutkovića.

"Vidio sam da je njihov golman u nekoliko navrata stajao daleko od gola i čekao sam priliku da pokušam da ga ugrozim na ovaj način. Eto, isplatilo se pokušati, pogodio sam metu. Najvažnija je pobjeda, a drago mi je što sam ovim svojim pogotkom stavio tačku na trijumf", rekao je crnogorski fudbaler koji je u Borac stigao prošlog ljeta iz podgoričke Budućnosti.

"Presrećan sam zbog svog prvog gola u najdražem dresu, ali je najvažnije da smo ostvarili pobjedu i da sigurno idemo ka ostvarenju svih naših ciljeva. Nema opuštanja. Čekaju nas novi izazovi i moramo da budemo maksimalno skoncentrisani", istakao je Vuković, koji je u nedavno završenom prelaznom roku vraćen sa pozajmice iz Laktaša.

Ovim trijumfom, Borac je došao do plus devet u borbi za titulu u odnosu na Zrinjski, sa kojim će odmjeriti snage u Mostaru u narednom kolu, posljednjem prije starta trećeg kruga takmičenja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)