• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evro-golovi u Banjaluci, Marinović zadovoljan: Nije bilo lako, ali uspjeli smo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Borac je bez većih problema savladao GOŠK iz Gabele 3:0, pa će u sjajnom raspoloženju i velikom bodovnom prednošću dočekati najvažniji meč sezone.

 Vinko Marinović komentar pobjede Borac GOŠK 3:0 Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Borac je slavio protiv GOŠK-a 3:0, uz sjajne pogotke Davida Vukovića i Vasilija Terzića, dok se između dva evrogola u strijelce upisao i Jovo Lukić.

Odigrao je banjalučki tim očekivano dobro, upisao ubjedljiv trijumf, te po planu stigao do velikih devet bodova prednosti pred naredni vikend, kada će odigrati meč protiv Zrinjskog u Mostaru. Ukoliko "crveno-plavi" dođu do pozitivnog rezultata u gostima protiv aktuelnog šampiona, praktično će doći nadomak titule.

Pružio je GOŠK koliko je mogao, prijetio krajem prvog i početkom drugog poluvremena, ali svjestan je trener tima iz Gabele Admir Adžem da je Borac trenutno mnogo kvalitetnija ekipa.

"Nedovoljno je to da bi se napravilo nešto protiv lidera. Znali smo kada smo dolazili da moramo pružiti jako dobru partiju a da Borac ima nešto slabiji dan, da bismo mogli nešto uraditi. U prvom poluvremenu nešto smo i odigrali, bili aktivni, ali u drugom poluvremenu totalna dominacija Borca. Pokazali su da su u ovom trenutku bolja ekipa. Mi moramo rješavati svoje probleme. Drago mi je da su gledaoci vidjeli dva evro-gola, nažalost u našu mrežu, ali fudbal se igra zbog golova. Nadam se da ćemo vrlo brzo, već u narednoj utakmici, ispraviti nedostatke, kojih ima, i da ćemo pokušati osvojiti tri boda", rekao je Adžem.

GOŠK će i u narednom kolu imati težak ispit jer mu u goste stiže Posušje, ekipa koja igra sjajno ovog proljeća i koja je osvojila maksimalnih devet bodova u nastavku sezone.

"Vrlo teška utakmica, vrlo dobra ekipa i nezgodna. Međutim, svaka utakmica je teška za sebe, mi se borimo za goli život, za opstanak, tako da je svaki bod vrijedan", dodao je Adžem.

Vinko Marinović mogao je biti zadovoljan kako je njegova ekipa odgovorila na pritisak i "moranje" u duelu sa Gabeljanima.

"Vidjeli smo dva jako lijepa gola. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli, a onda malo stali. Imali smo mali problem u našem posjedu, ali u drugom poluvremenu smo pojačali ritam. Poslije drugog gola došli smo do igre koju smo željeli i pobijedili. Bilo je prilika za još neki gol, ali najbitnija je pobjeda. Čestitam momcima", poručio je trener Borca po završetku susreta.

Sada slijedi veliki derbi, protiv Zrinjskog u gostima.

"U osam-devet dana imali smo tri utakmice, od toga dva derbija. Ovo nije bila lagana utakmica za odigrati jer pritisak je bio na nama, da moramo pobijediti, ali uspjeli smo u tome. Sada imamo šest-sedam dana da se pripremimo za derbi najkvalitetnije što možemo", istakao je Marinović.

Nakon kompletiranog 21. kola, Borac ima 52 boda, a Zrinjski na drugom mjestu 43. GOŠK je ostao deveti sa 23 boda, jednim više od Tuzla sitija i Igmana, koji je u zoni ispadanja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC