Fudbal

Savo Milošević saopštio spisak za baraž - vratio se Anel Ahmedhodžić!

Autor Dragan Šutvić

Prvotimac Šefilda je nakon devet mjeseci ponovo član bh. tima.

Izvor: Promo/FS BiH

Selektor BiH Savo Milošević saopštio je spisak igrača na koje računa u bvaražu za plasman na prvenstvo Evrope, koje se predstojećeg ljeta igra u Njemačkoj.

BiH će 21. marta u Zenici odmjeriti snage sa Ukrajinom, a ukoliko Miloševićev tim ostvari trijumf, u odlučujućem meču za mjesto na Evropskom prvenstvu ukrstiće koplja, 26. marta na Grbavici, sa pobjednikom iz duela Islanda i Izraela.

Na spisku "zmajeva" našao se, između ostalih, Anel Ahmedhodžić, koji je propustio prethodna tri reprezentativna okupljanja.

Prvotimac Šefilda nije se odazvao tadašnjem selektoru Mehi Kodri za duele sa Lihtenštajnom i Islandom, spominjalo se da će biti i suspendovan od strane FS BiH do čega na kraju nije došlo, a ovog marta se vraća u reprezentaciju, za koju je posljednji meč odigrao u junu prošle godine, na gostovanju Portugalu.

Takođe, Milošević je pozvao i Denisa Huseinbašića, koji je nedavno dobio dozvolu FIFA da nastupa za seniorski tim BiH nakon što je prethodno branio boje mlade reprezentacije Njemačke.

Kompletan spisak igrača:

- golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić;

- odbrana: Anel Ahmedhodžić, Renato Gojković, Nihad Mujakić, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Denis Hadžikadunić, Eldar Ćivić;

- vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Ivan Bašić, Amar Rahmanović, Denis Huseinbašić;

- napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Haris Tabaković, Said Hamulić, Nemanja Bilbija, Dal Varešanović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)