• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši reprezentativac BiH osuđen na uslovni zatvor! Razbijenom čašom razrezao čovjeka po licu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mirko Hrgović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, pravosnažno je osuđen na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora, uz dodatne tri godine da ne smije ponoviti krivično djelo.

 Mirko Hrgović osuđen na uslovni zatvor Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Nekadašnji fudbaler Hajduka i Dinama, ali i svojevremeno dobitnik prestižne Torcidine titule "Hajdučko srce", osuđen je na uslovnu kaznu zbog nanošenja teške tjelesne povrede sugrađaninu iz Sinja Anti Poljaku.

Ova presuda stigla je godinu dana nakon prvostepene Opštinskog suda u Splitu, na koju se Hrgović žalio i tražio novo suđenje. Smatrao je da nije utvrđeno da je uopšte on udario Poljaka, da nije dokazano da je intenzitet udarca bio snažan te da nije dokazana direktna namjera da žrtvi nanese tešku povredu.

Međutim, viši sud je odbio žalbu i u cijelosti potvrdio da je Hrgović kriv da je 2. avgusta 2014. godine oko 19 sati u Sinju, pred ugostiteljskim objektom "Potkova", udario Antu Poljaka u glavu oštricom razbijene staklene čaše toliko snažno da mu je razrezao lijevu stranu lica dužine od šest do 10 centimetara, a samo pukom srećom nije došlo do težih posljedica.

Dilemu je li Hrgović čašom ili bocom razrezao Poljaka razjasnio je tokom suđenja sudski vještak patolog dr. Antonio Alujević, koji je, odgovarajući na pitanje je li taj stakleni predmet bio otprije razbijen ili je prsnuo na licu oštećenika u trenutku udarca, rekao da, ako se radilo o staklenoj boci koja nije bila prije razbijena, onda ne bi nastala rana jer se boca ponaša kao tupo, tvrdo sredstvo kad nije razbijena. Čaša se, pak, može rasprsnuti pri trenutku udarca u lice, ali tada od fragmenata stakla ostanu komadići i nastaju sasvim drugačije povrede.

Zato je zaključio da je povreda nastala od ranije razbijenog predmeta koji ima oštricu, pojasnivši da takav udarac može izbaciti naočale s lica, ali su one prelagan predmet da bi izazvale razbijanje staklenog predmeta.

"Optuženi je kritičnog trenutka udario oštećenog u glavu oštricom razbijene staklene čaše, a koje ponašanje manifestuje direktnu volju i htijenje da se napadnuta osoba teško tjelesno povrijedi. Puknuta čaša u svakom slučaju predstavlja izuzetno opasno i pogibeljno sredstvo kojim se napada prema vitalnom dijelu tijela (glava) zbog čega je neprihvatljiv navod odbrane da optuženi nije htio da nanese tešku tjelesnu povredu. Namjeru potvrđuje i što sa fizičkim napadom na oštećenog nije prestao ni nakon što mu je zadao udarac u kojem je nastala povreda", napisala je između ostalog u presudi sutkinja Mila Kragić, a prenosi "Slobodna Dalmacija".

Hrgović je tokom reprezentativne karijere u dresu "zmajeva" zabilježio 29 nastupa i postigao tri gola u periodu od 2003. do 2009. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC