• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Faraoni sebi zidali piramide, a Florentino Perez iza sebe ostavlja najbolji stadion na svijetu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novi dom Real Madrida oduzima dah. Donosiće mnogo, mnogo novca.

 Real Madrid novi stadion Santjago Bernabeu Izvor: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Real Madrid pravi "najbolji stadion na svijetu", kako je u svom, ambicioznom stilu najavio predsjednik Florentino Perez. Izgrađen je 1947, ali poslije trenutnog renoviranja neće previše podsjećati na dom u kojem je Real Madrid igrao od četrdesetih. Radovi su počeli 2019. godine, kapacitet je povećane za oko 4.000 mjesta uz dodatni nivo i povećanu visinu stadiona za 10 metara.

Mediji u Španiji posvećuju posebnu pažnju upravo najvišem dijelu - ne zbog pokretnog krova, već zbog glamuroznog sektora u vrhu stadiona. "Kao što su se egipatski faraoni nadali da će postati bogovi u zagrobnom životu i zato posvećivali hramove bogovima i gradili velike piramide-grobnice za sebe, tako je i Real Madrid riješio da stvori 'krunu od dragulja' na vrhu svog koloseuma. Biće smještena u najvišem 'prstenu' stadiona i zvaće sa Skajvok ('Skywalk') i prostiraće se na 700 kvadratnih metara", objavila je Marka.

Ideja je da upravo taj sektor "oživi" bogatu tradicionalnu kulturu Madrida i da svaki posjetilac doživi jedinstven i neponovljiv doživljaj. Projekat je stvorio dizajnerski studio 'Rum 1804' ("Room 1804") i očekuje se da sve bude gotovo do kraja aprila. Tada će ambiciozno renoviranje stadiona ući u završnu fazu.

Skajbar prostor biće podijeljen u četiri velike oblasti - restoran i prostor za noćni klub biće na krajevima, centralni prostor zauzeće ogromni bar, a najglamuroznija biće VIP tribina i "boksevi" koji će pružati privatnost posjetiocima i koji će imati spektakularni pogled na teren. Oni će se prostirati na po 250 kvadratnih metara. VIP dio imaće 200 sjedišta za gledanje meča, a kada ne bude utakmica, biće transformisan u restoran ili noćni klub, u kojem će se večerati, piti piće ili plesati do ranog jutra, kao u luksuznom noćnom klubu. Taj VIP sektor pružaće sa svoje lokacije potpuni pogled na čitav stadion.

U vrijeme utakmica, u tom luksuznom prostoru neće biti muzike, već će ambijent biti ispunjen zvucima sa tribina, da bi upotpunio doživljaj boravka na fudbalskom stadionu. Real se nada i velikoj zaradi od posjeta ovom sektoru, kao i od događaja koji nisu fudbalski, poput koncerta Tejlor Svift, američke pjevačice za čiji je nastup ulaznica koštala od 85 do 599 evra.

"Florentino Perez ući će u istoriju Real Madrida zbog svoje vladavine na čelu sportskog sektora (33 osvojena trofeja u dva mandata), zbog toga što je bio arhitekta dovođenja fudbalskih zvijezda poput Zidana, Ronalda, Bekama, Figa, Kristijana Ronalda, Benzeme, Modrića, Krosa, Belingema, Vinsiijusa... Ali i zbog toga što je pretvorio stadion Real Madrida u dom svih madridista, koji će decenijama donositi zaradu klubu", navela je Marka.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC