• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći izazov za najboljeg bh. sudiju: Irfan Peljto sa pomoćnicima iz BiH sudi Real Madridu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sarajlija je delegiran za glavnog sudiju meča RB Lajpcig - Real Madrid u osmini finala Lige šampina, čime će postati prvi bh. arbitar koji će voditi meč grupne faze najjačeg evropskog takmičenja.

 Irfan Peljto Izvor: Mikolaj Barbanell/Shutterstock

Sudijska četvorka iz BiH dobila je povjerenje UEFA-e, te će suditi meč osmine finala Lige šampiona između RB Lajpciga i Real Madrida.

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto ove sezone već je ostvario istorijski uspjeh u karijeri, s obzirom na to da je bio delegiran za dvoboj Lige šampiona između Šahtjora i Barselone. Sada će Sarajlija 39-godišnji postati prvi bh. sudija koji će voditi duel grupne faze najjačeg evropskog takmičenja.

Peljti će u Njemačkoj pomagati Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Davor Beljo iz Mostara, dok će četvrti arbitar biti Miloš Gigović iz Gradiške.

"Bosanski sudija Irfan Peljto (39, Sarajeva) će biti zadužen za vođenje susreta između Red Bul Lajpciga i Real Madrida. Biće prvi put da ovaj sudija vodi meč ekipe Real Madrida, dok će takođe ispisati istoriju kao prvi sudija bh. nacionalnosti koji će voditi meč u eliminacionoj fazi Lige šampiona. Peljto je započeo karijeru u Premijer ligi BiH 2013. godine, utakmicom Rudar Prijedor - Radnik Bijeljina",piše španski AS.

Osim pomenutih mečeva, u Ligi šampiona Peljto je bio na centru u meču Fejenord - Seltik (2:0) i u kvalifikacijama Rakov - Kopenhagen (0:1), ove sezone sudio je i na duelima Lige Evrope Union Berlin - Napoli (0:1) i Frajburg - Olimpijakos (5:0), dok je na međunarodnoj sceni vodio još duele reprezentacija Finska - Kazahstan (1:2) i Republika Irska - Holandija (1:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zanimljivo, krajem septembra prošle godine vodio je i meč Super lige Saudijske Arabije između Al Ahlija i Al Etifaka, na kojem nije bilo golova.

Prošle godine bio je akter duela Bajer Leverkuzen - Roma (0:0) u okviru polufinala Lige Evrope, kada je kao četvrti sudija pomagao glavnom arbitru Slavku Vinčiću iz Slovenije. U podkastu "Indirekt" Peljto je ispričao šta se sve dešavalo na ovom meču, sa posebnim osvrtom na ponašanje tadašnjeg trenera "vučice", Žozea Murinja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC