• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbape potpisao za Real Madrid! Nisu mu zaboravili "ispalu", potpisao za manje para!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kiilijan Mbape je "platio" zbog toga što je prije dvije godine "ispalio" Real Madrid.

 Kilijan Mbape potpisao ugovor sa Real Madridom Izvor: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Kilijan Mbape potpisao je ugovor sa Real Madridom, objavili su prethodnih dana gotovo svi vodeći francuski mediji, a sada je potvrda stigla i iz "Marke" - nezvaničnog izvora svih ekskluziva "kraljevskog kluba". Prema njihovim informacijama, ugovor je zvanično parafiran prije dvije sedmice i zvanično će Mbape od 1. jula biti igrač Real Madrida, čime će ostvariti svoj dječački san.

Interesantno je da je Mbape i prije dvije godine bio na korak od Real Madrida, ali je produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom iako je "dao riječ" Florentinu Perezu. Uprkos tome, gazda Real Madrida se vratio po njega i tako pogazio svoju riječ, međutim da bi Mbape postao igrač najtrofejnijeg kluba - morao je i sam da pristane na određene ustupke.

Prema navodima medija, Mbape je potpisao petogodišnji ugovor po kome će postati najplaćeniji igrač tima, ali neće to biti plata na nivou one iz Pariza. Tamo je zarađivao čak 72 miliona evra godišnje (!), dok će u Real Madridu - zbog toga što ih je već jednom prevario - igrati za "samo" 20 miliona po sezoni. Nezvanično, tako bi trebalo da bude u prve dvije godine u klubu, nakon čega će biti povećana plata.

Dobra vijest za Mbapea je da je uspio da dobije dobar dio novca od marketinških prava, odnosno od prava na imidž. Želja mu je bila da mu pripadne "cijeli kolač", ali Florentino Perez nije želio da čuje i još jednom je postavio ultimatum Mbapeu, koji nije imao kud - trećih pregovora sa Real Madridom ne bi bilo.

Prema posljednjim informacijama, Mbape je obavijestio i gazdu Pari Sen Žermena da ide u Real Madrid, pa tako napušta klub poslije nešto manje od sedam godina tokom kojih je odigrao 291 meč i zabilježio 244 golova i 105 asistencija. Prije toga je nastupao za Monako.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC