• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropsku košarku trese skandal! Košarkaš Reala kupio lažni pasoš, traže da im se oduzme titula!

Autor Dragan Šutvić

Real Madrid je u velikom problemu jer je njihov bivši košarkaš navodno kupio falsifikovani pasoš, po njihovoj direktivi.

 Košarkaš Real Madrida dobio falsifikovani pasoš  Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Američki košarkaš Markus Sloter (38, 203 cm) dobio je 2015. godine pasoš Ekvatorijalne Gvineje po ubrzanom postupku kako bi kao "domaći igrač" mogao da nastupi za Real Madrid na Kupu Kralja (pomenuta afrička država bila je španska kolonija), međutim sada su se pojavile informacije da je taj dokument bio falsifikovan!

Španski mediji pišu da je slučaj sada stigao i na Sud u Madridu, nakon što je Barselona već prošlog ljeta prijavila Real Madrid i Slotera, s tim da su sada tek stigli pravi dokazi. Prema i dalje nezvaničnim informacijama, Sloter je imao falsifikovani pasoš i na njemu je bio isti broj kao i na pasošu Endija Panka, tadašnjeg člana Huventuda. Takođe, određene stranice iz tog dokumenta su nedostajale i osnovni podaci su nedostajali.

Sloter i Panko su navodno platili po 35.000 evra u kešu Ričardu Enguemu, bivšem košarkašu Real Madrida, koji je imao kontakte u ambasadi Ekvatorijelne Gvineje i zato su tražili zatvorsku kaznu od 16 mjeseci za njega. Uz to, Ambasada Ekvatorijalne Gvineje je potvrdila da su ova dokumenta falsifikovana, međutim čitav slučaj je više puta prolongiran.

Sada se u sve to umiješala Barselona koja traži da, ako se dokaže da je Sloter igrao sa falsifikovanim pasošem, Real Madridu oduzmu naslovi u toj sezoni 2015/16. Na taj način, Barselona se nada da bi ona osvojila duplu krunu sa devet godina zakašnjenja.

Što se tiče Slotera, on je već tri godine u penziji i vjerovatno iz SAD ne gleda naročito zainteresovano za ove vijesti. Tokom veoma karijere je igrao za Karšijaku, Majami, Hapoel Jerusalim, Graviln, Bremerhaven, Avr, Nansi, Valjadolid, Bamberg, Real Madrid, Darušafaku, Virtus, Bahčešehir i naposletku AEK iz Atine. Upravo u sezoni kada je imao "lažni pasoš", Real Madrid je bio i šampion Evrope...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC