• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko ovo ne toleriše nikome: Predsjedniče, to ste sad uradili i nikad više!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željko Obradović imao je interesantan obračun sa predsjednikom Reala...

 Željko Obradović imao je interesantan obračun sa predsjednikom Reala Izvor: Printscreen/YouTube/Euroleague/MN Press

Željko Obradović branio je svoje igrače i pred predsjednikom Real Madrida. Kako je to izgledalo u svlačionici slavnog španskog kluba, zašto su se plašili iskusnog srpskog stručnjaka i kako je jedan sastanak sve to promijenio. Detalje o svemu tome otkrio je legendarni Džo Arlaukas prilikom razgovora sa Džejmsom Nanelijem.

On je bio dio "kraljevskog kluba" koji je 1995. godine osvojio Evroligu, godinu dana ranije izgubio je u finalu od Huventuda koji je vodio baš Obradović. "Imali smo trenera prije Željka (Kliford Lujk prim. aut.) i sa njim si mogao da pričaš. Dođeš, kažeš da si premoren, da ne možeš da treniraš, on te sasluša, nekad prođe, nekad ne. Onda dođe Željko koji nas je godinu dana ranije dobio sa Huventudom, iako smo mi bili favoriti. Poslije tri dana rada sa njim sam pomislio - otjerajte ga odavde!", počinje priču Arlaukas.

Sezona nije dobro počela za Madriđane, izgubili su četiri od prvih 10 utakmica, to je bio alarm za čelnike kluba.

"Loše smo krenuli. Onda je predsjednik kluba došao na sastanak, kasnio je oko 20 minuta. Kada je stigao, krenuo je da priča. Potom se Željko umiješao, rekao mu je 'Gospodine predsjedniče, imam dvije stvari da vam kažem. Prva, nemojte nikada više da mi otkazujete treninge, jer imam raspored koji pratim. Druga stvar, ako želite da imate sastanak sa mojim igračima, onda dođite 10 minuta prije njih, nemojte da ste im ponovo pokazali nepoštovanje kao sada.' Pogledao sam ga tada i rekao, to je čovjek za kog želim da igram. Znam da je tu i da mi čuva leđa", izgovorio je Arlaukas.

Naneli je sa velikom pažnjom slušao tu priču, ni on nije mogao da vjeruje. "Auuuuuu. Da, slažem se, mada se ponekad možda ne osjeća tako, ali je uvijek uz igrače. Poštujem to mnogo", dodao je Naneli.

Džejms je sa Obradovićem sarađivao i u Fenerbahčeu i u Partizanu, pa ga je Arlaukas pitao i da uporedi "ta dva Željka". Odmah se nasmijao.

"Prošle nedjelje smo nas dvojica razgovarali i rekao sam mu da je mnogo 'lakši' nego što je bio u Feneru. Radi stvari drugačije, adaptirao se na novu eru, igrače. Poštujem to kod njega, nije uvijek isto, pokušava da napravi pravi miks. Možda ne možete da pričate sa njim odmah tokom same utakmice, ali možete da pričate inače sa njim o svemu", zaključio je Naneli.

Džejms Naneli podkast Evroliga
Izvor: YouTube/Euroleague

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC