PULIŠIĆ ZA TRI BODA

Empoli namučio "rosonere", ali bodovi ostaju na "San Siru": Kristijan Pulišić igra sezonu života

Autor Bojan Jakovljević

Minimalac "Milana".

Izvor: Shutterstock

Milan je u 28. kolu Serije A morao da pobijedi Empoli kako bi zadržao kakvu-takvu šansu da do kraja sezone stigne gradskog rivala, koji briljira ove sezone i nadomak je osvajanja "skudeta".

Kao i prošle sezone (0:0), Empoli je još jednom namučio "rosonere", ali ovaj put nije uspio da odnese bod sa "San Sira". Tim Stefana Piolija upisao je minimalac, a jedini gol na meču postigao je Kristijan Pulišić na asistenciju Noe Okafora pet minuta prije odlaska na pauzu između dva poluvremena.

Pulišić je učestvovao kod 14 golova svog tima ove sezone, što mu je najbolji učinak do sada u tzv. Ligama petice (igrao još za Čelsi i Borusiju Dortmund).

Milanski tim tako je, bar privremeno, "preskočio" Juventus na drugoj poziciji i ponovo za Interom zaostaje 16 bodova. "Stara dama" pokušaće večeras protiv Atalante (18 časova) da se vrati na ovu poziciju.

Luka Jović odigrao je 73 minuta, a onda je svoje mjesto ustupio Olivijeu Žiruu. U finišu su gosti ozbiljno prijetili preko Matije Destra, ali nisu imali snage da dođu do gola i bar boda u Milanu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)