• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Rosi se već dokazao: Svi su oduševljeni mladim trenerom - vlasnici Rome spremaju novi ugovor

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je prvobitni plan bio da, nakon odlaska Žozea Murinja, Danijele de Rosi ostane trener samo do kraja sezone, sada iz Italije stižu informacije da bi nekadašnji kapiten "vučice" mogao da potpiše novi ugovor.

 Danijele de Rosi Izvor: Shutterstock

Manje od pedeset dana. Toliko je Danijeleu de Rosiju trebao da ubijedi čelnike Rome da je trener za budućnosti kluba. Mladi stručnjak donio je rezultate, ali i igru i entuzijazam koji je potpuno splasnuo u posljednjim danima mandata Žozea Murinja. De Rosi je preporodio Romu, vraćajući osmijeh onima koji su manje igrali i maksimalno valorizujući one koji su igrali loše. Posljedica toga je šest pobjeda u sedam utakmica u prvenstvu i prolazak u narednu rundu Lige Evrope. Cilj koji su vlasnici kluba Fridkini postavili na početku sezone, Liga šampiona, sada je na vidiku.

Američki vlasnici bili su očarani liderstvom De Rosija koji ima stalni kontakt sa Fridkinima. Već se pojavljuju informacije o eventualnom dvogodišnjem ugovoru sa očigledno višim ciframa u odnosu na trenutne (500 hiljada evra za šest mjeseci, na koliko je potpisan prvobitni ugovor), De Rosi, koji je u januaru prihvatio ugovor kao privremeno rješenje, ne bi dvaput razmišljao. Za sada nema zvaničnih informacija, ali iz Trigorije praktično curi potpuni optimizam za zajedničku budućnost. De Rosi je sa Romom povezan kao niko drugi, njegova porodica živi u Rimu i njegov san je bio upravo taj da "pokloni dvije karijere" klubu za koji je oduvijek navijao.

"Odnos sa Fridkinima je odličan. Takođe, ekipa insistira na obnovi ugovora sa trenerom. Čak i bivše vjerne pristalice Murinja (kao što su Dibala ili Manćini) veoma cijene sposobnosti De Rosija. U svim oblastima: ljudskoj, motivacionoj ali prije svega taktičko-tehničkoj. Roma danas zna kako da se prilagodi svakom tipu protivnika i čak protiv jakog tima kao što je Inter pokazala je odličnu igru. Igrači se sada osjećaju svjesni svoje snage, a navijači su brzo prihvatili ovaj talas entuzijazma", piše "Kalčomerkato".

U međuvremenu, kako prenosi Il Tempo, De Rosi je imao razgovor sa ekipom nakon uspjeha protiv Monce (4:1) i želio je da održi visok nivo koncentracije. Trener je ponovio da uprkos dobrom u ovom trenutku, ekipa mora da nastavi sa radom i pred njom je još dug put. Izričiti cilj ostaje plasman u Ligu šampiona, koji bi mogao biti ostvaren čak i sa petim mjestom u Seriji A.

Roma će u osmini finala Lige Evrope igrati protiv Brajtona, a prvi meč na programu je u Rimu u četvrtak od 18.45.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC