• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Rosi bijesan na Paredesa i Lukakua: To je bilo baš glupo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Roma je deklasirala Kaljari 4:0, zabilježila treću uzastopnu pobjedu u Seriji A od dolaska novog trenera, ali je jedna situacija iznervirala mladog stručnjaka.

 Roma Izvor: Giuseppe Maffia/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roma je ugostila Kaljari, viđen je srdačan pozdrav Danijelea de Rosija i Klaudija Ranijerija, a na kraju je mladi stručnjak nadmudrio svog učitelja i "vučica" je slavila ubjedljivu pobjedu 4:0.

Ipak, uprkos visokom trijumfu, već trećem otkako je De Rosi naslijedio Žozea Murinja na klupi rimskog kluba, nekadašnji kapiten Rome izgubio je živce na aut-liniji zbog ponašanja Leandra Paredesa i Romelua Lukakua.

Nakon nekoliko incidenata na terenu u ranoj fazi utakmice, kada se Lukaku sukobio sa defanzivcem gostiju Jerijem Minom, De Rosi je pobjesnio.

"Razmisli, vodimo, nema potrebe za reakcijom", vikao je De Rosi na svog napadača.

Izvor: Alfredo Falcone / Zuma Press / Profimedia

Nakon što je i Nikola Zalevski oboren od strane Mine, koji je sinoć očigledno sagorio u želji da ostvari što bolji utisak u debiju za Kaljari, Poljak je ostao da leži na zemlji. Sudija je signalizirao da se igra nastavi, nakon čega je i Naitan Nandez pokušao fizički da se obračuna sa domaćim igračima. To je izazvalo popriličnu gužvi na terenu, rezultirajući žutim kartonima za Nandeza i Paredesa, što je izazvalo bijes trenera Rome, koji je počeo da šutira i baca boce sa vodom.

"Volim kada igrači brane svoje saigrače, ali kada vodimo 4:0, moraju biti inteligentni", objasnio je De Rosi na konferenciji za novinare. "Morate stati na kraj ovakvom ponašanju, jer dobiti žuti karton kada vodite 4:0 je zaista glupo. Ne možemo sebi da priuštimo da izgubimo bilo kojeg od ovih igrača."

Da stvari budu gore, Paredes se vraćao nakon što je pauzirao zbog zabrane u Seriji A zbog akumuliranih žutih kartona. Argentinski reprezentativac ima veoma loš disciplinski rekord, s obzirom da je dobio 12 žutih kartona u 29 takmičarske utakmice ove sezone, 11 od njih samo u 21 meču Serije A.

Svađa se nastavila nakon toga između Paredesa i Mine, koji su razmijenili nekoliko riječi - i nekoliko bezobraznih gestova koji nisu zahtijevali prevod.

Nakon opomene, De Rosi je želio da pohvali Paredesa i pozvao ga da smiri.

"Malo je veznih igrača u svijetu sa njegovim kvalitetom. Ali mora poboljšati svoj položaj na terenu, naći sebe na putu lopte. Mora da me posluša, jer sam ja to dobro radio. Bez trčanja, kao neko ko ima 'dupla' pluća, mora biti odlučniji u odbrani", zaključio je De Rosi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC