PROBLEMI

Peljto odbio da sudi Sarajevu: Savez u problemu, mora da nađe novog sudiju za derbi

Autor Bojan Jakovljević

Iako je prvobitno delegiran da sudi meč Zrinjski - Sarajevo, najbolji bh. sudija neće biti na centru u Mostaru.

Izvor: Shutterstock

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto trebalo je da sudi derbi 28. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva, ali se sarajevski arbitar neće pojaviti na meču u Mostaru.

Iako je prvobitno delegiran za ovaj susret, Peljto je odbio da ga sudi, a odranije je poznat njegov stav da ne želi da sudi sarajevskim rivalima, Sarajevu i Željezničaru, zbog raznih prijetnji koje je dobijao.

Peljtino ime "obrisao" je iz Comet sistema za pomenuti susret, a za sada je poznato da će pomoćnici glavnog sudije biti Damir Lazić iz Brčkog i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. Četvrti sudija biće Luka Bilbija iz Prijedora, a za delegata meča na stadionu "Pod Bijelim brijegom" određen je Goran Skoko iz Ljubuškog.

Izvor: Comet BiH

Derbi susret u Mostaru izuzetno je bitan i za Zrinjski i za Sarajevo. Aktuelni šampion sa Borcem se bori za šampionsku titulu, dok su Sarajlijama bodovi prijeko potrebni u borbi za međunarodnu scenu.

Mostarci trenutno imaju čak 16 bodova više od Sarajeva i favoriti su u meču pred domaćom publikom.

Meč je na programu za dva dana, u srijedu od 20.30, a na Fudbalskom savezu BiH sada je da odredi novog glavnog sudiju za pomenuti duel.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)