• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istopila se prednost Borca od 12 na pet bodova! VInko Marinović: Zavisimo i dalje samo od sebe!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

I četvrti put ove sezone u svim takmičenjima, Sarajevo i Borac su odigrali neriješeno.

 Sarajevo Borac 1:1 izjave Vinko Marinović Simon Rožman Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

U posljednjem meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Banjalučani su vodili na "Koševu" golom Davida Vukovića iz prvog poluvremena, da bi početkom nastavka Edin Julardžija pogodio za izjednačenje (1:1).

U izjavi za "Arenu sport", trener Banjalučana Vinko Marinović nije djelovao posebno zadovoljan ni igrom niti ishodom utakmice na "Koševu".

"Četvrta utakmica koja je završila neriješeno. Mislim da je bio otvoren meč, došli smo ovdje da igramo, da dođemo do pobjede i tri boda, Sarajevo takođe ima svoje ciljeve za Evropu. Utakmica je bila otvorena, u prvom dijelu smo mi prvi došli do vođstva, u nastavku je Sarajevo izjednačilo iz jedne situacije koju nismo riješili, a možda smo mogli bolje. Onda smo pokušali da dođemo do drugog gola, imali smo nekih šansi, i Sarajevo je prijetilo iz nekih tranzicija. Na kraju, ostalo je neriješeno i nema šta - idemo dalje da se spremamo za sljedeću utakmicu", rekao je Marinović.

Na konstataciju da se bodovna prednost Borca istopila u odnosu na drugoplasirani Zrinjski pred finiš sezone, Marinović je naglasio da njegov tim i dalje drži sve u svojim rukama.

"Prednost je bila 12 bodova, sada je pet, dolaze sve teže i zahtjevbnije utakmice. Opet, mi zavisimo od sebe", dodao je strateg crveno-plavih.

Njegov kolega sa sarajevske klupe Simon Rožman činio se ipak nešto zadovoljniji igrom nego osvojenim bodom.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, u prvom poluvremenu smo imali dva zicera u kojem smo morali ići na 2:0, jako dobre prilike i utakmica bi otišla na drugu stranu. Bili smo moralno, jako dobri, vidjeli ste stvari koje su se dešavale na terenu, tako da moram čestitati momcima. Sigurno da bod nije dobar, ali nijedna ekipa nije pokazala toliko da bi došli do drugog gola. Da smo izgubili bilo bi to jako nezasluženo", naglasio je slovenački stručnjak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC