• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović pred peti ovosezonski derbi sa Sarajevom: "Ovom utakmicom želimo da napravimo korak ka konačnom cilju"

Autor Haris Krhalić

Trener Borca Vinko Marinović najavio je derbi Sarajevo - Borac, a ozvaničena je i saradnja kluba iz Platonove i Naprijeda.

 vinko marinović Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Fudbalere Borca će sutra, u okviru 27. kola Premijer lige BiH, gostovati na Koševu kod ekipe Sarajeva. Biće to peti ovosezonski susret ova dva tima od čega su tri završena bez pobjednika dok je posljednji, odigran polovinom marta, prekinut pri vođstvu banjalučkog tima rezultatom 1:2.

Trener Borca Vinko Marinović u najavi utakmice rekao je kako nepoznanica nema te da očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu.

"Iza nas je jedan ritam utakmica subota-srijeda na koji smo već i navikli, tako da znamo kako da igramo takve utakmice. U ovom momentu smo se spremili za to, pogotovo u pripremnom periodu kada smo radili na tom i spremali se za ovo što nas čeka. Očekuje nas derbi sa Sarajevom, peti ove sezone. Sigurno da nepoznanica nema ni što se tiče nas, a ni Sarajeva. Znamo sve jedni o drugima. Sigurno da nas čeka teška i zahtjevna utakmica. Sarajevo je ekipa koja je podigla formu, igraju dobro, imaju pet utakmica bez poraza. To govori o tome koliko će biti zahtjevna utakmica", rekao je Marinović pa dodao:

"Rezultati iza nas su jako dobri i tako želimo da nastavimo i u ovoj utakmici. Imamo taj konačan cilj koji je ispred nas i naravno da sa ovom utakmicom želimo da napravimo korak naprijed."

Posljednjih nekoliko utakmica Borac i Sarajeva u pravilu prati mnogo nervoze, a Marinović otkriva da se njegov tim uvijek sprema za pritisak i ono što ih čeka.

"Mi se uvijek spremamo za ono što nas očekuje i taj pritisak. Mi smo kao što sam već rekao već igrali četiri puta. Sve utakmice su bile uvijek neizvjesne i teške, sitni detalji odlučuju takve utakmice. Tako da je jako bitno biti skoncentrisan na meč, a isto tako znamo da su moji igrači spremni i nadam se da ćemo sutra to na najbolji način prezentovati."

MUP Kantona Sarajevo odlučio je da zabrani dolazak navijača Borca u Sarajevu, a razlog za to je koncert koji će u isto vrijeme biti održan u dvorani Zetra. Zbog toga su se se oglasile i „Horde zla“ koje su nazvale policiju nesposobnom, ali i FK Sarajevo koje je izrazilo žaljenje zbog ove odluke koju je kratko prokomentarisao i Marinović.

"Podrška bi nam svakako mnogo značila, ali sve u svemu da ćemo i mi pokušati dobro igrom pokušati obradovati naše navijače koji nisu tu", zaključio je šef stručnog štaba Borca.

Trener Borca će na predstojećem meču moći računati na sve igrače,a meč na Koševu se igra sa početkom od 20.45 časova.

SARADNJA BORCA I NAPRIJEDA

Danas je u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci potpisan sporazum o poslovno-tenhičkoj saradnji između Borca i Naprijeda. Ispred Borca ugovor je potpisao direktor omladinske škole Saša Kajkut dok je ispred Naprijeda bio prisutan član Upravnog odbora ovog kluba Slaviša Gajić.

Ovime je nastavljena praksa kluba iz Platonove da uspostavlja saradnju sa klubovima iz banjalučke regije, koja se ogleda u razmjeni talenata, trenera, edukaciji trenera i razmjeni iskustava.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC