MONDO U NJEMAČKOJ

Pitali smo Slovence ko je bolji - Jokić ili Dončić? Nije rekao ni riječ, samo se okrenuo i dobacio: Samo Srbi to misle!

Autor Bojan Jakovljević

Srbi i Slovenci se baš ne slažu oko toga ko je najbolji na svijetu! /Od reportera MONDA sa Euro 2024 Milutina Vujičića/

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Srbi i Slovenci su se sudaraili u Minhenu na "Marijenplacu", a vidjeli smo kako srpski navijači uspijevaju da budu jači, bolji i glasniji! A u cijelom haosu koji se tu zbivao bilo je i baš mnogo navijača u košarkaškim dresovima Slovenije i Srbije. Prava prilika da se pita ko je bolji - Jokić ili Dončić! 

Naravno, kao po očekivanju svi su držali svoju stranu. Kada smo pitali prvog Slovenca ko je bolji i kako to da mu je Dončić bolji iako Jokić ima tri MVP titule i NBA prsten  jasno je poručio: "Dončić je bolji jer je najjači na svijetu!" Koliko godina ima Dončić? Imaće više MVP titula!"

Sa druge strane osjećanja su bila naravno drugačija. "Obojica su dobri, ali eto Jokić jer se zove Nikola. Obožavam ih obojicu, ali Jokić je, brate, boljI!" rekao nam je srpski navijač. 

Slovenci su naravno nastavili po svom. Dončić je mlađi, ima vremena, imaće više pehara, MVP titula i trofeja od Jokića kad završi karijeru! "Dončić! Jer je najboljI! Iduće godine će da bude MVP i osvojiće titulu. A možda uzme trofej i sa reprezentacijom. Vidjećemo!", rekao je jedan Slovenac, a kada smo zaustavili dvojicu koji su bili zajedno i pitali ko je bolji jedan se samo okrenuo i pokazao dres Luke Dončića!  "Mi smo Slovenci! Srbi bi rekli Jokić, ali Luka je naš. Ali i Jokić je dobar", poručili su nam.

Jedan je imao i sjajnu ideju - najbolje bi bilo da oni zaigraju zajedno! Reći će mnogi da je to htjela cijela Srbija, ali da se desi u srpskom dresu! "Dončić! Jokić je dobar ali Dončić je bolji! Bilo bi lijepo da igraju zajedno", završio je naš sagovornik,

(MONDO, N.L. M.V.)