Fudbal

Borčev novajlija izgubio, pa morao kroz "špalir"! (VIDEO)

Autor Goran Arbutina

Opuštena atmosfera na kraju današnjeg treninga na pripremama Borca.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Nakon jučerašnje utakmice i pobjede protiv UTA Arada golovima Stojana Vranješa i Pavla Đajića fudbaleri Borca danas su "smanjili gas".

Na rasporedu je bio samo jedan trening, onaj prijepodnevni, a on je odrađen u laganijem ritmu, osim golmana, koji su radili sa Sinišom Mrkobradom i čak "probili" planiranu satnicu.

Većina ekipe nije morala da ostaje i čak je u prilično opuštenoj atmosferi završila trening, pošto smo na samom kraju vidjeli takmičenje u pogađanju prečke.

Redali su se fudbaleri Borca, a na kraju je spala knjiga na dva slova – Jusuf Terzić i Jurih Karolina.

Mladi Terzić izvukao se u posljednji čas pogodivši samo sekundu-dvije prije posljednjeg udarca Karoline koji je konačno odsjeo na prečki.

Za kaznu - uslijedio je "špalir" za novog defanzivca Borca.


Da stvar bude zanimljivija Terzić je u "baražu za opstanak" završio zbog nepažnje.

"Ja sam jednom već pogodio, ali nisam skontao da se takmičimo, pa sam nastavio da šutiram“, prokomentarisao je Terzić koji zbog toga umalo da izgubi.

Dobro raspoloženom Karolini nije teško pao poraz nakon kojeg je imao i svojevrsnu inicijaciju.

"Ne smeta mi to. Sve je ovo dobro, drago mi je da su se ostali zabavljali", rekao nam je na povratku sa treninga na stadionu NK Zreče.

Fudbaleri Borca sutra nastavljaju punom parom, planirana su dva treninga, a u četvrtak ih očekuje i treća provjera u Sloveniji, duel sa osvajačem Kupa Rumunije – Korvinul Huneodarom.