• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pihler poslije prvih minuta u dresu Borca: Nisam mnogo puta bio u ovoj situaciji...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Slovenački veznjak Aleks Pihler priznaje da mu nedostaje malo snage i da mora da pohvata neke stvari, ali uvjeren je da će brzo da se uklopi.

 Aleks Pihler o dolasku u Borac i Premijer ligi bIH Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Dok se čeka potpis golmana Damjana Šiškovskog i veznjaka Dalibora Takača, za sada je posljednje zvanično pojačanje Borca za novu sezonu Aleks Pihler.

Slovenački vezni igrač koji je obično zadužen za defanzivu u nedjelju je potpisao ugovor sa šampionom BIH, a dan kasnije odigrao i prvu utakmicu u crveno-plavom, odigravši drugo poluvrijeme u pobjedi Borca nad UTA Aradom 2:1.

"Došla je utakmica brzo za mene. Prekjuče prvi trening, juče prvih 45 minuta. Vidi se da mi fali malo snage, da trebam pohvatati neke stvari, ja se nadam da će to biti dosta brzo. Ova pobjeda nam je dobro došla, sigurno je bila jedna teška utakmica koja nam je koristila u pripremi za ove prve evropske utakmice“, rekao nam je Pihler poslije duela sa Rumunima.

U redove Borca stigao je poslije osam punih sezona u Mariboru i sada mu slijedi privikavanje na novu ekipu.

"Nisam mnogo puta bio u ovoj situaciji. Nadam se da ćemo se brzo naviknuti jedni na druge i da ćemo brzo sklopiti ekipu i stvoriti timski duh koji će nam donijeti dobre rezultate“.

Banjalučani će sezonu početi duelom protiv Egnatije u Ligi šampiona, a Pihler se nada prolasku u naredni krug, čime bi se, kako je istakao, ujedno i riješili pritiska.

"Imamo dobru startnu poziciju, počinjemo u kvalifikacijama Ligu šampiona, svi se nadamo da ćemo proći prvo kolo. Poslije će biti mnogo lakše, pogotovo iz ugla pritiska i šansi da dođeš u grupnu fazu nekog takmičenja", istakao je novi fudbaler Borca.

Sa Premijer ligom BIH upoznat je zahvaljujući Sergeju Jakiroviću i Simonu Rožmanu.

"Više sam pratio bh. ligu zbog trenera. Jakirović je bio u Zrinjskom koji je mene trenirao kratko u Mariboru, prošle godine tu je bio Rožman, koji mi je takođe bio trener, tako da sam zbog njih malo više pratio Premijer ligu BIH. Vidi se kvalitet, to sam i sam osjetio, prvo na treninzima, a onda i na utakmici vidio sam da ima tu mnogo kvalitete. Ja ću isto tako da se potrudim da donesem nešto dobro ovoj ekipi i naravno ligi. Neko poređenje sa slovenačkom ligu mogu da dam malo kasnije, nakon utakmica u prvenstvu", zaključio je Pihler.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

AJ BORAC

Bilo bi lijepo da se dovede Danilo Pantić, koji je raskinuo ugovor sa Slovacima.

?

@AJ BORAC Zasto da dovodimo lika koji je raskinuo ugovor sa klubom nakon 15 dana od potpisivanja? Znaci da nesto strasno ne valja

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC