Fudbal

Piksi Stojković više nije selektor Srbije: Otkaz mjesec dana nakon produžetka ugovora!

Autor Nebojša Šatara

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković napušta funkciju.

Izvor: ANNA SZILAGYI/EPA

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi više neće obavljati tu funkciju! Kako "Kurir" saznaje, selektor Stojković biće razriješen dužnosti, nakon još jednog neuspjeha nacionalnog tima na velikom takmičenju.

Pored osvajanja posljednjeg mjesta u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Njemačkoj selektoru Stojkoviću "presudili" su i nezadovoljstvo reprezentativaca, odnosno loši odnosi unutar tima. Fudbalski savez Srbije odlučio je da zbog svega toga raskine ugovor sa Stojkovićem, iako je on neposredno pred Evropsko prvenstvo produžio saradnju do ljeta 2026. godine.

Nakon ispadanja reprezentacije sa EURO 2024 u javnost su isplivali neki od problema koje ima Srbija. Pojedini igrači kritikovali su pripremu za mečeve na turniru, Aleksandar Mitrović je istakao da taktički nismo bili na potrebnom nivou, a kapiten Dušan Tadić još tokom turnira žalio se na svoju ulogu u timu.

Na kraju je Ivan Ilić prije ostatka reprezentacije napustio Njemačku i doletio za Srbiju, a stigla je i "prijetnja" četvorice igrača. Navodno su Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović saopštili da neće nastupati za nacionalni tim dok je selektor Stojković na njegovom čelu. Očigledno se FSS nakon toga opredijelio za reprezentativce, a ne za selektora.

(Kurir/MONDO)

BONUS VIDEO: