Fudbal

PIKSIJA ČEKA PAKAO NA KLUPI SRBIJE: "Orlovi" moraju da pobjeđuju, a odmah ih čekaju dva "dželata" i prvak Evrope!

Autor Bojan Jakovljević

Dragan Stojković Piksi će ostati selektor, ali neće imati nimalo lak posao!

Izvor: MN PRESS

Dragan Stojković Piksi će ipak ostati selektor Srbije! To su najnovije vijesti u vezi sa reprezentacijom Srbije, a nakon Evropskog prvenstva vrlo je moguće da će prvi duel po povratku na klupu imati protiv šampiona Evrope!

Srbija se pod vođstvom Piksija plasirala u Ligu A Lige nacija, a tu je dobila veoma tešku grupu i prvi meč poslije Eura igraće protiv Španije. Ukoliko Španci uspiju da pobijede Englesku u finalu Eura u nedjelju, taj meč će dočekati kao šampioni Evrope. 

Srbija već u septembru igra dva meča, prvi na domaćem terenu sa Špancima, a onda tri dana kasnije sa ekipom koja ih je izbacila sa Eura Danskom u gostima. U sljedećem "prozoru" za reprezentacije u Ligi nacija igraće sa timom koji ih je izbacio sa dva svjetska prvenstva - Švajcarskom u Srbiji 12. oktobra, zatim 15. oktobra idu na revanš "furji" u Španiju, a onda u novembru imaju dva jaka meča, sa Švajcarcima u gostima i sa Dancima na svom terenu. 

Time će se završiti Liga nacija, a dobar rezultat u ovoj pakleno teškoj grupi bi mogao da "orlovima" olakša plasman na Svjetsko prvenstvo! Prema plasmanu u Ligi nacija će se prema nekim najavama vjerovatno rangirati za šešire za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, a do sada je srpski tim imao uspjeha u ovom takmičenju. Krenuli su iz Lige C, pa smo odatle ušli u Ligu B, a sada debitujemo u najelitnijem rangu takmičenja. Ovo je raspored mečeva Srbije u Ligi nacija: 

  • 05. septembar, 20.45 Srbija - Španija
  • 08. septembar 18.00 Danska - Srbija
  • 12. oktobar 20.45 Srbija - Švajcarska
  • 15. oktobar 20.45 Španija - Srbija
  • 15. novembar 20.45 Švajcarska - Srbija
  • 18. novembar 20.45 Srbija - Danska

(MONDO, N. L.)