• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati "izabrali" novog selektora Srbije: "Lišen je stvari iz srpskog fudbala, to je logično rješenje"

Ko bi mogao da naslijedi selektora Dragana Stojkovića Piksija na klupi Srbije? Čak se i u Hrvatskoj priča o tome.

 Hrvati o potencijalno nasljedniku Piksija Izvor: ATA Images/U.Z./MN Press

Da li će Dragan Stojković Piksi ostati selektor Srbije? Nakon eliminacije "orlova" sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj činilo se da je rastanak neminovan, potom su se glave "ohladile" i to više nije toliko izvjesno, dok ćemo više znati nako sastanaka koji su ove nedjelje planirani u Staroj Pazovi.

Piksi će danas predati svoj izvještaj o radu reprezentacije Srbije, u petak bi trebalo da se sastane Izvršni odbor, a dok i dalje nije jasno da li će odlučivati o njegovoj daljoj sudbini - stižu prognoze ko bi mogao da ga naslijedi. U javnosti se "vrtilo" nekoliko imena, od kojih i dalje niko zvanično nije kandidat, pa su se tako čak i u Hrvatskoj znali zabaviti razgovarajući o novom selektoru Srbije. I imaju zanimljiv predlog...

Autori sjajnog podkasta "Tribina" prije svega su u prvi plan istakli dvojicu kandidata: "Lev, Švajnštajger, Jokanović ili neko drugi? Od ljudi koji su se spominjali Jokanović je meni najlogičnije ime, lišen je nekih stvari koji su u srpskom fudbalu takve kakve su. I Veljko Paunović je isto vrlo dobar izbor zbog one generacije sa Novog Zelanda, koliko je značio za njih, koliko još znači i kako se ponašaju prema njemu. E pa sad, kad dođeš u pritisak, kad dođeš u okruženje skroz drugačije nego kod nas gdje čuvamo selektora i kada je kriv i kada nije, stavlja se u neki balon, tamo je drugačije, direktniji su napadi", kazao je novinar Mihovil Topić, koga je kolega ipak podsjetio da je slično i u Hrvatskoj bilo prije nego što je Zlatko Dalić donio medalje.

Razgovarajući dalje o budućnosti srpskog fudbala, Topić je rekao da je za reprezentaciju Srbije najbolje da ubuduće igra u sistemu 3-4-2-1, zbog manjka brzine, razigravača poput Brozovića i igrača koji daje tempo, pa zato moramo da igramo sa dva zadnja vezna i dvije desetke: "Meni su oni nekomplementarni, ne mogu da ubace najbolje igrače. Mi smo imali hrpu problema sa tim. Sjećate se kad smo na silu ubacivali Kovačića, Modrića i Rakitića? Jedan na krilu, pa ovo, ono... Kad smo prihvatili da jedan mora na klupu, složilo se sve, pa je onda i Rakitić otpao poslije toga. Igraj tu gdje jesi", zaključio je hrvatski novinar.

Hrvati o selektoru Srbije
Izvor: YouTube/Tribina clips & shorts

Ostaje još da se vidi da li će Piksi "preživjeti" na klupi Srbije jer je nedavno potpisao ugovor do 2026. godine, što bi značilo da u slučaju otkaza mora da mu se plati milionski iznos. Ali, hipotetički, ko bi bio dobar nasljednik?

Anketa

Ko će biti novi selektor Srbije?

  • Slaviša Jokanović

    28% (14)

  • Vladimir Ivić

    8% (4)

  • Savo Milošević

    2% (1)

  • Miroslav Đukić

    2% (1)

  • Veljko Paunović

    22% (11)

  • Stranac

    24% (12)

  • Neki drugi srpski trener

    14% (7)

Ko će biti novi selektor Srbije?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC