• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Piksi preživio otkaz na klupi Srbije: Smjene (još) nema, jedna stvar mu ide na ruku!

Autor Dragan Šutvić

Dragan Stojković Piksi je i devet dana od eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva i dalje selektor.

 Kako je Piksi ostao selektor Srbije Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Dragan Stojković Piksi je i dalje selektor Srbije. Djelovalo je da će odmah postati "bivši" nakon neispunjenog cilja na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje Srbija ponovo nije uspjela da prođe grupnu fazu, međutim glave su se od tada ohladile i sve manje se zapravo i priča o njegovoj smjeni.

Činilo se da bi u petak mogao da bude smijenjen, pošto je tada bila zakazana prva sjednica Izvršnog odbora, ali za sada je uopšte rasprava o promjeni selektora odložena. Izvršni odbor će biti održan, ali tek u ponedjeljak, ali ne i sa glavnom temom o smjeni Dragana Stojkovića. Telefonskim putem, zbog godišnjih odmora, rješavaće se detalji oko početka nove sezone u Superligi koji još nisu donijeti, što znači da je Piksi, za sada, "preživio".

Zbog toga su utihnule i priče o smjeni Dragana Stojkovića, zbog toga se sve manje i priča i o kandidatima da ga naslijede, pošto kako sada stvari stoje ne bi bilo iznenađenje ni da ostale na klupi Srbije u narednom ciklusu. I za to ima više razloga, a jedan od najvažnijih je da je pred Srbijom nikad važnija Liga nacija.

U šest ozbiljnih utakmica protiv Švajcarske, Španije i Danske, moglo bi da bude odlučeno i rangiranje Srbije na žrijebu za Svjetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi, pošto UEFA i FIFA razmatraju ovu promjenu u posljednji čas. To svakako ide na ruku selektora jer postoji bojazan da se počinje novi projekat uoči tako važnih mečeva, a koliko god da je bilo grešaka, na njegovoj strani je sada kontinuitet koji ima sa reprezentacijom.

Naravno, tu je i ugovor do 2026. godine koji ga čuva jer neće podnijeti ostavku, ali i manjak kvalitetnih rješenja za njegovog nasljednika. Prije svega, domaći treneri nisu spremni da uskoče u njegove cipele. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ako ostane igraće pred praznim rribinama, neka i o tome razmisle

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC