• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi će poslije poruke iz FSS teško ostati selektor: "Nešto mora da se mijenja!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga zalaže se za promjene poslije neuspjeha na EURO2024.

 Da li Piksi ostaje selektor - FSS želi promjene Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je (samo) dva boda na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i opšti utisak navijača je da to nije dovoljno, zbog čega su mnogi - prvi put poslije tri godine - poželeli novog selektora. Ipak, Dragan Stojković Piksi je pred sam početak turnira potpisao novi ugovor sa FSS, koji ga čuva sve do Svetskog prvenstva 2026. godine, što njegovu smjenu čini otežavajućom zbog finansija.

Tako je pred FSS mjesec teških odluka, a direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga najavio je u razgovoru za "Sportski žurnal" da će u narednih desetak dana povući i konkretne poteze. Šta će oni biti, teško je i dalje zaključiti, pošto djeluje da unutar FSS nisu baš ni svi složni oko ostanka/odlaska Piksija.

"Vidjećemo šta će se dešavati, u narednih deset dana mnoge stvari bi trebalo da budu jasnije. Selektor je prije Evropskog prvenstva potpisao novi ugovor. Ne bih da prejudiciram neke stvari dok se ne održe sastanci, oni će odrediti sljedeće korake. Moramo da sačekamo da se glave ohlade, da ne lomimo preko kolena. Ozbiljan smo Savez i ne bi trebalo da probleme rješavamo preko novina, već za stolom i razgovorima", poručio je Tanjga koji je upitan i šta bi sam konkretno uradio.

"Nešto mora da se mijenja. Ne smemo da zatvaramo oči pred onim što je bilo loše. O promjenama neće odlučivati jedan čovjek, već više ljudi. Naredni potezi moraju da budu u korist reprezentacije i naroda", dodao je Miroslav Tanjga i poručio da je "fakat da cilj nije ostvaren", uz napomenu da mora da se kaže da je u pitanju neuspjeh i da ne smeju da "zabadaju glavu u pijesak".

Poput odlazaćeg generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, takođe i Miroslav Tanjga smatra da je budućnost našeg fudbala u velikom problemu i da mora da se radi na boljoj tranziciji mladih igrača iz kadetske konkurencije u seniorsku: "Kad ti igrači, međutim, pređu u seniorski fudbal ne dobijaju dovoljno šansi ili ih klubovi brže bolje prodaju i budu namireni novcem. Odlaze iz Srbije kao poluproizvodi, a mnogo bi bolje bilo da igraju u prvim timovima i ostvare transfere sa 23 ili sa 24 godine. Nismo u bezizlaznoj situaciji, nećemo nestati sa fudbalske mape, ali svakako da mora da poboljšamo rad sa mladima i odnos prema nadolazećim snagama", zaključio je on.

Podsjetimo, u javnosti se već pojavilo nekoliko interesantnih imena u slučaju odlaska Dragana Stojkovića Piksija, a možda se najveće šanse daju Slaviši Jokanoviću, inače sjajnom prijatelju Miroslava Tanjge.

Možda će vas zanimati



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC