Fudbal

"Igrao sam 7 grupa Lige Evrope, ali ovo..." Grahovac nakon trijumfa u Albaniji: Najslađa je jutarnja kafa nakon prolaza!

Autor Dragan Šutvić

Kapiten Borca odjavio je duel sa Egnatijom.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Borca ostvarili su istorijski rezultat na evropskoj sceni.

Crveno-plavi su se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisavši albanskog prvaka Egnatiju, te su na taj način zakazali dvomeč sa PAOK-om, najboljim timom Grčke u prošloj sezoni.

"Iskreno, za mene je ovo najljepša pobjeda u karijeri, posebne su emocije. Teško mi je da pričam, vratio sam se prije godinu dana, zbog ovoga sam se i vratio. Bio sam toliko godina, odigrao sedam grupnih faza Lige Evrope, protiv velikih evropskih ekipa, ali je ovo za mene bila najveća utakmica u karijeri i najslađa pobjeda", rekao je poslije meča u Elbasanu kapiten Borca Srđan Grahovac, nastavivši:

"Bilo je jako teško, i u prvoj i u drugoj utakmici, po ovim vrućinama je teško i gledati utakmicu, a kamoli igrati na terenu. Ekipa Egnatije se pokazala u dobrom svjetlu, nezgodni su, igraju atipičan fudbal. Igraju sa dosta presinga, u nekom specifičnom sistemu, sa golmanom prave višak. Sve u svemu, ove dvije utakmice bile su prave takmičarske, prave evropske. Govorili smo i prije prve utakmice da će jedna lopta, jedan dobijen duel možda odlučiti utakmicu. Na kraju, odlučili su penali, mislim da smo nagrađeni za rad, trud, odnos prema klubu i obavezama, za to kako se ophodimo jedni prema drugima svaki dan. Ovom prilikom bih se zahvalio momcima koji su ti bili prošle sezone, koji više nisu sa nama, kao i prošlom treneru koji je tu bio sa nama prošle sezone. Zahvaljujući svima njima, ali i nama, mi smo danas došli u poziciju da se borimo za ovo i ostvarimo istorijski uspjeh."

Slijedi PAOK, prvi meč igra se u Solunu za šest dana, a revanš u Banjaluci je 30. ili 31. jula.

"Iskoristićemo dan-dva da uživamo, stvarno je lijepo. Poslije prolaza i plasmana dalje, najslađa je ta jutarnja kafa sutradan. Presrećni smo, preponosni, pogotovo mi domaći koji smo odrasli uz klub. Najteže je i najljepše dobiti priznanje u svom gradu, mnogo nam znači i presrećni smo što Banjaluka trenutno živi za Borac", zaključio je kapiten sadašnje generacije crveno-plavih.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)