• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižovićeva "treća sreća" u Evropi: Momcima treba odati svako priznanje, trebalo je izdržati ovaj pritisak!

Autor Dragan Šutvić

Trener Borca prokomentarisao je duel sa Egnatijom u Elbasanu.

 Egnatija Borac izjava Mladena Žižovića  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Borca izborili su plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

U dvomeču prve runde, eliminisali su prvaka Albanije Egnatiju i "skinuli kletvu" staru 49 godina – prvi put je Borac eliminisao nekog evropskog protivnika u dvije utakmice!

Učinio je to kao trener Mladen Žižović, koji je zbog crvenog kartona u 94. minutu kraj meča na Elbasan Areni dočekao u tunelu stadiona.

"Zaista fenomenalan rezultat, momci su pokazali jedan veliki karakter. Mislim da smo po svemu prikazanom u ove dvije utakmice malo više zaslužili prolaz. Smatram da smo bili dominantni i u produžecima, malo smo možda bili i fizički spremniji u ovom momentu. Na kraju penal-lutrija, za mene treća sreća, s obzirom na to da su moje ekipe ispadale na penale od Trnave (Radnik) i APOEL-a (Zrinjski). Na ovome što su momci uradili večeras od srca čestitam, skidam kapu do poda i mogu samo da zamislim kako su se osjećali svi ljudi kojima je Borac u srcu i kojima Borac nešto znači. Šaljemo pozdrave svima i vidimo se protiv PAOK-a", rekao je Žižović nakon meča.

Igrači su, ističe, na terenu u Elbasanu ostavili posljednji atom snage.

"Treba momcima odati svako priznanje, trebalo je izdržati ovaj pritisak koji smo mi imali u posljednjih sedam dana. Momci su položili test i sa psihološke strane. Imali smo možda nekih neću reći neprijatnosti, ali mislim da smo ponašanjem na terenu odveli utakmicu u smjeru u kojem smo željeli. Na kraju nam se to vratilo, nagrađeni smo od samog Boga za prolaz. Svi smo srećni, zadovoljni i jedva čekamo da se vratimo u Banjaluku i počnemo pripreme za PAOK."

A dueli sa Grcima, podvlači, najveće su utakmice u dosadašnjoj istoriji kluba.

"Momci su to sve zaslužili svojim radom i odnosom u prethodnih mjesec dana. Ekipa je dosta promijenjena, dosta je novih igrača, ali svi su dali svoj doprinos u ove dvije utakmice. Četvrtak je slobodan dan, u petak ćemo još složiti te neke stvari, a od subote počinju maksimalne pripreme za PAOK. Daćemo svoj maksimum, a vidjećemo koliko će nam to donijeti na kraju", zaključio je Žižović.

Šok-utakmica, riječi su kojima je sportski direktor kluba Oliver Jandrić opisao duel sa Albancima.

"Ne mogu da se sjetim utakmice da sam bio učesnik, i na terenu i van njega, a da je bila ovakva. Na kraju smo uradili ono što smo planirali, prošli smo u naredno kolo i čestitam momcima koji su se herojski borili 120 i više minuta. Momci su dali posljednji atom snage, borili su se kao lavovi i na kraju smo nagrađeni", istakao je Jandrić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Aj Borac... Nema više lakih protivnika i utakmica... Ovi hejteri neka traže drugi klub za navijanje....

Tile

Nisam u životu pogledao goru utakmicu, i nakon svog onog valjanja i kukavne igre on priča kako su pokazali karakter. I do kad ćemo više da trpimo Jovu Lukića

ET-1

@Tile Pa šta hoćeš, momak je dao gol, da ga nije dao Borac ne bi došao do penala i ne bi prošao dalje. Nije igrač top klase ali se trudi i bori se. Da je igrač top klase igrao bi negdje drugo ne bi u Borcu sigurno igrao.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC