Fudbal

Šok na Gradskom stadionu! Učesnik istorijskog uspjeha iz Albanije napustio banjalučki Borac! Poznat i njegov novi klub!

Autori Nebojša Šatara Dragan Šutvić

Hrvatski štoper Maks Juraj Ćelić napustio je banjalučki Borac, saznaje naš portal. Već je potpisao ugovor sa novim klubom.

Izvor: FK Borac/Promo

Iako je nastupio u revanšu prvog kola kvalifikacija Lige šampiona u Elbasanu protiv Egnatije, ušao s klupe u 56. minutu umjesto Stojana Vranješa i dao doprinos istorijskom plasmanu crveno-plavih u Albaniji, hrvatski internacionalac više nije član banjalučkog tima.

Tako je navedeno u elektronskom sistemu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, gdje je naprasno izbrisan njegov ugovor koji je imao sa banjalučkim klubom do maja 2025. godine.

MONDO saznaje da je već napustio Borac, u koji je stigao 27. juna prošle godine i postao šampion Premijer ligi BiH. Ukupno je u dresu Banjalučana odigrao 40 mečeva i postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Kasnije je i klub na društvenim mrežama potvrdio razlaz sa Ćelićem.

"Godinu dana je bio jedan od stubova naše odbrane. Neprelazan na terenu i uvijek na pravom mjestu. Maks Juraj Ćelić jedan je od potpisnika Borčeve šampionske priče i član generacije koju će Banjaluka pamtiti za sva vremena. Ipak, fudbalski put nam se razilazi, a Maksu želimo sve najbolje u nastavku karijere. Frende naš, hvala, srećno ti bilo i znaj da si uvijek dobrodošao u Platonovu 6", saopšteno je iz Borca.

S obzirom da su na štoperske pozicije ovog ljeta dovedeni Bart Majers i Jurih Karolina, a i produžen je ugovor sa trećim štoperom Nikolom Pejovićem, pretpostavka je da za Ćelića nije bilo mjesta u ekipi trenera Mladena Žižovića.

Strateg crveno-plavih planira da dovede još neko pojačanje u veznom redu, pa se na meti Banjalučana našao Dino Skorup, jedan od najboljih fudbalera GOŠK-a iz Gabele.

Već je poznato i gdje će hrvatski fudbaler nastaviti karijeru - u pitanju je izraelski Hapoel iz Tel Aviva.

"Defanzivac Maks Ćelić potpisao je sa klubom na jednu sezonu uz opciju za još jednu. 28-godišnji Hrvat će pojačati centralni dio odbrane", saopšteno je iz Hapoela, a u svojoj prvoj izjavi za novi tim, Ćelić je istakao:

"Ponosan sam što sam potpisao i dolazim s mnogo motivacije da pomognem kako bismo ispunili klupske ciljeve", rekao je Hrvat nakon potpisivanja ugovora.

Poslije velikog uspjeha u Albaniji, Banjalučanima slijedi dvomeč sa solunskim PAOK-om u drugom kolu kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje. Prvi meč protiv grčke ekipe igra se 24. jula od 19.30 časova u Solunu, dok je revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.