Uživo

Bravo za gol bolji od Zrinjskog: Poraz "plemića" u Mostaru, sa minusom putuju u Ljubljanu

Zrinjski razočarao svoje navijače i doživio poraz na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u prvom ovosezonskom meču.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski je poražen u prvom zvaničnom meču u novoj sezoni - Bravo je slavio na stadionu "Pod Bijelim brijegom" i tako stigao do minimalne prednosti u susretu drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Moraće "plemići" mnogo bolje u revanšu u Ljubljani 1. avgusta kako bi nadoknadili gol minusa i plasirali se u narednu rundu.

ZRINJSKI - BRAVO 0:1 (0:1)
/Ivanšek 16/

U Mostaru je viđena obostrano otvorena igra, imali su i jedni i drugi nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka, a domaći igrači najbolju od njih propustili su u 15. minutu, kada je Mario Ćuže nakon solo prodora pogodio stativu.

Uzvratili su gosti odmah u narednom napadu, kada je neopreznost odbrane Zrinjskog iskoristio Matic Ivanšek i iz neposredne blizine matirao golmana "plemića" Marka Marića.

Nije aktuelni osvajač Kupa BiH imao svoje veče. Slabo šta je polazilo za rukom Mostarcima, a i kada bi stvorili neku priliku, isticao se hrvatski golman na golu Brava Matija Orbanić.

Igra svakako može da brine trenera Zrinjskog Marija Ivankovića, koji će morati mnogo bolje da pripremi ekipu za revanš za sedam dana.

Detalje meča sa stadiona "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru, klikom na karticu "RAZVOJ DOGAĐAJA", ispratite dešavanja iz Mostara.

NAJAVA UTAKMICE:

Ovosezonski međunarodni put Zrinjski počinje večeras u Mostaru, gdje će od 21 čas ugostiti slovenački Bravo, klub koji je tek proslavio punoljetstvo.

Osvajač Kupa BiH, za razliku od ostalih bh. klubova koji su takmičenje u Evropi započeli na prvoj stepenici kvalifikacija (Borac, Sarajevo, Velež), "plemići" kreću od drugog, a za rivala će imati klub iz Ljubljane, koji je osnovan 2006. godine.

Ovo je njihov prvi nastup u Evropi, a debi su okončali uspješno, s obzirom na to da su u prvom kolu kvalifikacija slavili u dvomeču sa Konas Ki Nomads iz Velsa. Na premijeri su razočarali svoje navijače i poraženi su minimalnim rezultatom, ali su u Velsu uspjeli da nadoknade zaostatak u 90 minuta, a onda u produžecima daju još jedan gol i zakažu duele sa Mostarcima.

"Pratimo Bravo otkako smo saznali da će biti naš protivnik. Svjesni smo da su dobra ekipa, brza, mlada. Ali mi imamo svoj kvalitet, znamo šta hoćemo. Uz podršku naših navijača, koji će nam sigurno biti 12. igrač, nadam se da ćemo zabilježiti pozitivan rezultat pred revanš", rekao je, između ostalog, trener Zrinjskog Mario Ivanković u najavi večerašnjeg duela.

Očekuje se da Ivanković na teren izvede 11 igrača iz prošle sezone, s obzirom na to da je najavio da pojačanja koja su ovog ljeta stigla u Mostar još nisu na maksimalnom nivou, te da će šansu dobiti oni najspreminiji.

(MONDO)

22:56

KRAJ

Pobjeda Brava u Mostaru!

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

22:52

90' - Četiri minuta nadoknade

22:50

89' - Ulazi šesnaestegodišnjak

Pečar je ustupio mjestu 16-godišnjem Šabotiću.

22:48

86' - Ne polazi ništa za rukom Mostarcima

Šansa za Šunjića, koji ne stiže do lopte i propada prilika za izjednačenje.

22:46

85' - Žuti karton i za Selana

Dvojica fudbalera Brava u bilježnici sudije Čudija.

22:45

83' - Posljednja izmjena u Zrinjskom

Sabljić je u igri, ušao je umjesto Kiša, koji je mogao do gola u prvom poluvremenu, ali je u nastavku odigrao mnogo lošije.

22:44

82' - Prvi žuti karton, u finišu meča

"Požutio" je Tučić, fudbaler Brava.

22:39

78' - Mijenja i Bravo

Stanković izlazi, ulazi Hribar.

22:38

76' - Još dvije promjene Ivankovića

Tičinović i Savič završili su meč, na terenu su sada Memija i Ramić.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

22:37

76' - Pokušaj iz daljine

Ne može Zrinjski da zaprijeti, pa je sada Savić pokušao iz daljine - bezuspješno.

22:28

67' - Izmjena i kod gostiju

U ekipi Brava teren je napustio Štavs, a zamijenio ga je Selan.

22:24

63' - Mijenja Ivanković - dvostruka izmjena u Zrinjskom

Abdurahmani umjesto Malekinušića, Mulahusejnovića mijenja Posavec.

22:14

52' - Ofanziva Zrinjskog

Dobar start drugog poluvremena za Mostarce. Konstantno su na protivničkoj polovini, prvo je izblokiran šut Ćužea, a zatim je Savić napravio faul u napadu.

22:06

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

21:48

- kraj prvog poluvremena -

21:47

0:0 na "Koševu"

Istovremeno kad i meč u Mostaru, igra se na "Koševu". U duelu Sarajeva i Spartaka iz Trnave za sada nema golova.

21:43

42' - Nova šansa za Zrinjski

Imao je sada i Kiš šansu da vrati stvari na početak. Ispratio je povratni pas Ćorluka, dobro šutirao, ali Orbanić ponovo brani i od svega samo korner za Zrinjski.

21:28

26' - Zamalo 0:2!

Veliku priliku imali su sada gosti da postignu i drugi gol. Jovan je pokrenuo akciju, Pečar napravio pravi slalom kroz odbranu Zrinjskog, a onda uputio pas u peterac domaćih, gdje Ivanšek nije uspio da zahvati loptu i prilika je propala da postigne i drugi gol večeras.

21:20

18' - Prijeti i Ćorluka

Nakon udarca iz ugla, zaprijetio je i Ćorluka, ali nema promjene rezultata.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

21:19

17' - Ponovo Ćuže!

Još jedna sjajna prilika za Ćužea. Fenomenalno je sada šutirao fudbaler Zrinjskog ali golman Brava Orbanić vrhovima prstiju poslao je loptu u korner.

21:18

16'- GOOOL! Bravo vodi u Mostaru!

Zakazala je sada odbrana Mostaraca, Ivanšek se najbolje snašau u petercu i ugurao loptu u mreću Zrinjskog.

21:17

15' - Velika šansa za Zrinjski - stativa!

Mogao je sada mostarski tim do vođstva. Ćuže je dobio upotrebljivu loptu na lijevoj strani, želio je sve sam da završi iako je na drugoj strani imao dvojicu saigrača, ali stativa je bila saveznik Slovenaca.

21:13

11' - Pokušaj Ivančića

Konačno prilika za Zrinjski. Bili su Mostarci sada u prilici da ugroze gol rivala, šutirao je Ivančić sa distance, ali lopta odlazi pored gola gostiju.

21:12

10' - Bravo bolji

Fudbaleri Brava bolje izgledaju na početku meča, dok je igra "plemića" nekako rastrzana i nepovezana.

21:05

3' - Bravo prvi prijeti

Nezgodna situacija za Mostarce, ali uspjeli su domaći da otklone opasnost pred svojim golom. Nekoliko grešaka fudbalera Zrinjskog omogućilo je Stankoviću da se nađe na liniji šesnaesterca, ali fudbaler Brava nije uspio da zaprijeti golmanu Mariću.

21:02

1' - Počeo je meč

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

21:02

Mali problemi sa mrežom na golu

20:58

Uskoro počinje meč u Mostaru

19:53

Izjava pomoćnog trenera Nenada Gagre pred meč

19:51

Postave

Ovako izgledaju postave za koje su se odlučili Ivanković i Arnol.

Izvor: UEFA.com/printscreen

19:48

SASTAVI:

  • ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Barišić, Šunjić, Tičinović, Ivančić, Kiš, Savić, Ćuže, Mulahusejnović, Malekinušić. Trener: Mario Ivanković.
  • BRAVO: Orbanić, Španring, Jakšić, Migel Rodrigeš, Jovan, Ivanšek, Trdin, Štravs, Stanković, Pečar, Tučić. Trener: Ales Arnol.
19:45

"Plemići" stigli na stadion

19:28

Zrinjski dobio ženski tim

HŠK Zrinjski Mostar i ŽNK Brotnjo Čitluk potpisali su Ugovor o saradnji i partnerstvu. Za vrijeme trajanja ugovora, ŽNK Brotnjo smatraće se ženskim timom HŠK Zrinjski.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

19:23

19:08

Službena lica

Švajcarski arbitar Lionel Čudi sudiće večerašnji meč, a pomagaće mu sunarodnici Matijas Sbrisa i Baštijen Lengaher, dok je četvrti sudija Anojen Kanagasingam.

19:04

Dobro došli u MONDO prenos uživo...

Ukratko

  • Zrinjski - Bravo 0:1
  • Sudija: Lionel Čudi (Švajcarske)
  • Revanš 1. avgusta (17.00)
  • Bravo u prvom kolu eliminisao Konas Ki Nomads
učitaj još +