• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovorena saradnja: Zrinjski dobio žensku ekipu

Autor Haris Krhalić

ŽNK Brotnjo će se za vrijeme trajanja ugovora smatrati kao ženska ekipa Zrinjskog.

 zrinjski brotnjo saradnja Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

HŠK Zrinjski Mostar i ŽNK Brotnjo Čitluk danas su u prostorijama kluba iz Mostara potpisali Ugovor o suradnji i partnerstvu.

Ugovor je potpisan u trajanju do kraja takmičarske sezone 2025./2026. s opcijom produženja, a potpisali su ga predsjednik HŠK Zrinjski Denis Lasić i predsjednik ŽNK Brotnjo Dane Bevanda.

Za vrijeme trajanja Ugovora ŽNK Brotnjo smatraće se ženskim timom HŠK Zrinjski, a na osnovu zajedničkog interesa, potpisnici su izrazili suglasnost za suradnju u nizu oblasti, prije svega u razvoju i unaprijeđenju ženskog fudbača, preko stručnog usavršavanja sportista i sportskih radnika, do organiziranja sportskih događaja od značaja za obje strane i podrške u školovanju fudbalerki u vidu organizovanja smještaja i ishrane.

"Naravno da želimo izraziti zadovoljstvo zbog potpisanog Ugovora, a vjerujemo da ćemo svojim iskustvom pomoći u daljnjem napretku ŽNK Brotnjo, ali prije svega u popularizaciji ženskog fudbala", izjavio je predsjednik HŠK Zrinjski Denis Lasić.

"Ugovor o saradnji i partnerstvu koji smo danas potpisali je velika stvar za ŽNK Brotnjo. HŠK Zrinjski je najbolji klub u BiH i partnerstvo s jednim takvim kolektivom sigurno će nam biti veliki vjetar u leđa u daljnjem radu", izjavio je predsjednik ŽNK Brotnjo Dane Bevanda.

Zrinjskise takođe obvezao na financijsku podršku za ŽNK Brotnjo, kao i na omogućavanje odigravanja utakmica na jednom od terena u Mostaru.

Brotnjo se takmiči u Prvoj ženskoj ligi FS BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC