Fudbal

UEFA odobrila povratak "Bed Blu Bojsa" na gostujuće utakmice Dinama u Evropi

Autor Nebojša Šatara

Navijači Dinama mogu ponovo da prisustvuju gostujućim utakmicama u evropskim takmičenjima, saopšteno je u petak iz zagrebačkog kluba.

Izvor: MN PRESS

Iz Dinama su objavili kako su od UEFA dobili dopuštenje da navijači "modrih" prisustvuju utakmicama u gostima.

"GNK Dinamo dobio je dopis UEFA u kojem je krovna fudbalska organizacija dopustila da naši navijači od ove sezone ponovo prisustvuju gostujućim utakmicama u evropskim takmičenjima. U svom dopisu UEFA je ocijenila Operativni sigurnosni plan koji je klub dostavio značajnim napretkom u koordiniranju s navijačima na gostujućim utakmicama, ali je naglasila da planiraju posebno nadgledati ponašanje navijača s obzirom na prethodna događanja“, saopšteno je iz maksimirskog kluba.

"GNK Dinamo apeluje na sve svoje navijače da se u ovoj sezoni suzdrže bilo kakvih neprimjerenih i nedopuštenih radnji i ponašanja širom Evrope i da budu prava podrška igračima kao što su to bili u završnici prošle i na početku ove sezone u domaćim utakmicama. Želja nam je da fudbalskim svijetom ponovo kruže scene navijačke dominacije kao što je to bilo proteklih sezona u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Scene sa 'San Sira', 'Stamford Bridža', Red Bul Arene u Salcburgu itd. neka budu primjer za ovu sezonu", navedeno je u saopštenju Dinama.

Podsjetimo, Bed Blu Bojsima je zabranjeno gostovanje nakon incidenata u Grčkoj, gdje je u okršajima 7. avgusta 2023. godine smrtno stradao navijač AEK-a Mihalis Kacuris. Tada su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama.

(MONDO)