• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVO JE! Rijeka sve upropastila - Dinamo osvojio 25. titulu prvaka Hrvatske!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zagrepčani pobjedom u derbiju protiv Osijeka odbranili titulu šampiona Hrvatske.

 Dinamo Zagreb osvojio 25. titulu prvaka Hrvatske Izvor: Damir Krajac / CROPIX / imago sportfotodienst / Profimedia

Dinamo iz Zagreba već dvije decenije ima apsolutnu dominaciju u hrvatskom fudbalu, a to je potvrdio osvajanjem nove titule šampiona Hrvatske, ukupno 25. u klupskoj istoriji!

U posljednjih 19 godina, samo jednom, 2017. godine Rijeka je prekinula Dinamov šampionski niz, a iako je bila na dobrom putu da to ponovi i ove sezone sve je upropastila na samom kraju.

Nakon što je Hajduk upropastio svoje šanse, lidersku poziciju preuzeli su Riječani i držali je do prije samo tri kola, ali su potom uslijedila tri poraza, među kojima i onaj presudni u prošlom kolu na Rujevici upravo od Dinama.

Definitivan kraj bio je poraz 3:1 od Varaždina u subotu poslijepodne nakon kojeg je Dinamo dobio priliku da pobjedom u derbiju protiv Osijeka definitivno obezbijedi šampionsku titulu.

Upravo to se i desilo!

Ekipa Sergeja Jakirovića savladala je Maksimiru ekipu Osijeka rezultatom 1:0 i tako dva kola prije kraja otišla na nedostižnih sedam bodova prednosti.

Dinamo je do trijumfa protiv Osijeka stigao nakon mnogo muke i to tek nakon što su gosti pola sata prije kraja utakmice ostali sa igračem manje poslije intervencije iz VAR sobe. Andre Duarte oborio je protivnika na ivici šesnaesterca i tako zaradio crveni karton kao posljednji igrač odbrane. Tražili su domaći i jedanaesterac, međutim, vidjelo se jasno da je prekršaj ipak bio van šesnaesterca.

Desetak minuta trebalo je Dinamu da brojčanu prednost na terenu pretvori u pogodak. Nakon mini-akcije iz kornera Mišić je centrirao, a pogodak za vođstvo postigao je kapiten Arijan Ademi odličnim udarcem glavom sa samo nekoliko metara.

Reprezentativac Sjeverne Makedonije je najtrofejniji igrač u istoriji zagrebačkog kluba sa 13 šampionskih titula, a osvojio je i šest trofeja Kupa Hrvatske.

Ademi i Dinamo će imati priliku da osvoje još jedan trofej Kupa Hrvatske, a u dvomeču finala igraće upravo protiv Rijeke. Ukoliko im to pođe za rukom biće to Dinamov 17. trofej u ovom takmičenju, i ujedno 13. dupla kruna u Hrvatskoj.

Zagrebački "modri" osvojili su i devet šampionskih titula bivše Jugoslavije, kao i osam trofeja Kupa Jugoslavije.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC