Fudbal

Rabio bez kluba, niko ga neće: Razlog - plata!

Autor Bojan Jakovljević

Francuz je slobodan igrač od 30. juna, kada mu je istekao ugovor sa Juventusom.

Izvor: Shutterstock

Adrijen Rabio je i dalje bez kluba, a pojavljuje se sve više izvještaja o tome zašto nije uspio da se dogovori sa Juventusom, Milanom ili timovima u Turskoj.

Vezista ima 29 godina i slobodan je igrač od 30. juna, kada mu je istekao ugovor sa "bjankonerima". Iako je bio u sličnoj situaciji prije godinu dana i produžio je ugovor za još jednu sezonu u Torinu, ovoga puta to se pokazalo kao posljednja kap.

Navodno je Juventus ponudio još jedan dvogodišnji ugovor sa istom platom od 7,5 miliona evra po sezoni neto, ali ga je on odbio. Rabio je ranije 10 miliona evra u Mančester junajtedu 2023. godine, ali je taj transfer propao zbog visokih plata i provizija.

Milan je ovog ljeta bio u pregovorima i dao ponudu, ali su izgleda izgubili strpljenje čekajući njegov odgovor.

Kao slobodan igrač, on i dalje može da potpiše za klubove i poslije isteka transfer roka, ali interesovanje iz Turske je takođe opalo. Izvještaji sugerišu da je tražio paket vrijedan 40 miliona evra za tri godine, uključujući platu i proviziju za njegovu majku Veroniku, koja mu je agent.

Jedino mjesto gde bi sada mogao da dobije te iznose je saudijska Pro liga, iako bi to moglo znatno da utiče na njegovu karijeru u reprezentaciji Francuske.

(MONDO)