Fudbal

Barbarez najavio meč sa Mađarima: Govorio i o "slučajevima" Ahmedhodžića i Hadžikadunića

Autor Haris Krhalić

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras se obratio novinarima povodom sutrašnje utakmice sa Mađarskom.

Izvor: Muhamed Tunović/Oslobođenje

Nakon utakmice sa Holandijom, reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra gostuje selekciji Mađarske u susretu Lige nacija.

Tim povodom večeras je u Budimpešti održana konferencija za medije na kojoj se obratio selektor reprezentacije Sergej Barbarez.

Barbarez je na početku govorio o meču sa Holandijom u kojoj su "zmajevi" poraženi rezultatom 5:2.

"Svaka reprezentacija na svijetu će imati odbrambene probleme kad igra protiv Holandije. Sa njihovom brzinom razmišljanja, stilom, kvalitetom, tehnikom. Nismo zadovoljni igrom u tom segmentu. Nedostajalo je agresivnosti, hrabrosti. Ove individualne greške nakon kojih su padali golovi, to se dešava. Da nema toga, svaka utakmica bi završavala 0:0. Sutra želimo više agresivnosti i više voljnog momenta", rekao je na početku Barbarez, a prenosi Sport1.

Izvor: Shutterstock

Selektor Mađarske Marko Rosi nije htio da preuzme ulogu favorita u sutrašnjem meču, a tu izjavu komentarisao je i Barbarez.

"Odmah znate da je pametan trener. Oni su igrali posljednje Evropsko prvenstvo, mene su oduševili trkačkim segmentom igre, svojim pristupom. Imaju igrače u zaista vrhunskim klubovima i u svakom slučaju su favoriti protiv nas", dodao je naš selektor.

"Nisam bio zadovoljan njegovim pristupom na treningu. Imamo dva igrača viška pred meč sa Mađarskom, vidjećemo sutra koga ćemo otpisati. Nisu lake odluke, svaki igrač zaslužuje da bude u kadru. Vidjećemo sutra ko će ostati vani", kazao je Barbarez.

Naravno, nije moglo da prođe bez govora o "slučaju Ahmedhodžić".

"Nismo se čuli, ja sam očekivao neki njegov fidbek po pitanju povrede, kontaktirali smo ga preko direktora, ali nije se javio. Nije nam to u ovom trenutku problem", poručio je selektor koji je još jednom naglasio da je Mađarska kvalitetan protivnik.

"Stvarno sam oduševljen mađarskom reprezentacijom, trenerom, pristupom, njihovim načinom igre, svime onim što su napravili posljednjih godina. Mislim da jedan loš rezultat neće uništiti sve ono dobro što su napravili posljednjih godina. Vidjećemo sutra šta će se desiti", istakao je Barbarez.

Štoper Nikola Katić je govorio o greškama u zadnjoj liniji u utakmici protiv Holandije.

"Naravno, bilo je dosta grešaka protiv Holandije, što invidividualnih, što timskih. Odmah smo se nakon utakmice bacili na analizu sa analitičarima, na ovom nivou nemate puno vremena za analizu, morate to raditi brzo. Radili smo na tome i nadam se da će to biti temelj za naš napredak u budućnosti", poručio je Katić.

Sutrašnji meč se igra na Puškaš areni u Budimpešti s početkom od 20.45 časova.