Fudbal

Trener srpskog niželigaša prijetio smrću igraču? "Kleo se u dijete da će me ubiti!"

Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji trener u Superligi Srbije Veroljub Dukanac suočen sa optužbama fudbalera Budućnosti iz Dudovice.

Izvor: MN PRESS

Veliki skandal potresa srpski fudbal nakon svjedočenja prvotimca OFK Budućnost iz Dudovice, Vladimira Boškovića. Nakon gostovanja ekipi GSP Polet Dorćol u šestom kolu Srpske lige Beograd fudbaler je medijima otkrio da mu je trener njegovog tima prijetio smrću, kao i da se kleo u dijete da će ga ubiti?!

Po riječima Boškovića, incident se dogodio odmah nakon utakmice u kojoj je prinudno igrao štopera, a trener Veroljub Dukanac vrijeđao ga je i kad je napustio teren na kojem su gosti iz Dudovice ubjedljivo poraženi od tima koji domaće utakmice igra ispod Kalemegdana.

"Trener Dukanac me je poslije toga što sam prihvatio da igram poziciju štopera, oko 85. minuta izbacio sa terena, bez ikakvog razloga. Po završetku meča mi je prišao, prijetio mi smrću i kleo se u dijete da će me ubiti. Pored toga, izrekao mi je još mnogo uvredljivih riječi, na šta sam ga ja pitao šta sam uradio da bi se tako ponašao prema meni... Odgovor nisam dobio. Već duži vremenski period ponašanje trenera Veroljuba Dukanca prema meni je krajnje uvredljivo i neprofesionalno. Ko je u pravu vidjeće se po tome ko će ostati u klubu", rekao je Bošković, a prenosi "Sportski žurnal".

Veroljub Dukanac je ovog ljeta preuzeo ulogu šef stručnog štaba u ekipi OFK Budućnost iz Dudovice, a fudbalskoj javnosti daleko je poznatiji zbog svojih prethodnih iskustava. U kratkom vremenskom periodu dva puta je sjedio na klupi Kolubare iz Lazarevca, koju je predvodio čak i na mečevima u Superligi Srbije, odnosno Metalca iz Gornjeg Milanovca kada je radio u Prvoj ligi Srbije.

Ekipa OFK Budućnosti ubjedljivo je poražena na gostovanju u Beogradu (4:0), a nakon šest odigranih mečeva nalazi se pri dnu tabele Srpske lige Beograd. Tim Veroljuba Dukanca osvojio je tek pet bodova u dosadašnjem toku takmičenja - imaju jednu pobjedu, dva remija i tri poraza. Ni u narednoj rundi neće im biti lako jer su domaćini Zvezdari, jednom od favorita za osvajanje titule u ovom rangu takmičenja.

(Sportski žurnal/MONDO/D. N.)

Bonus video:

(MONDO)

Tagovi