Fudbal

Užasna scena u prvom minutu utakmice: Igrač nepomično leži, a ljekari trče ka njemu

Autor Dragan Šutvić

Već na početku meča dogodio se težak sudar zbog kojeg je morala da interveniše Hitna pomoć, ali i ljekari oba tima.

Izvor: X/NeoxSpor/printscreen

Fudbaleri Samsunspora savladali su Gectepe (4:3) u sedmom kolu turskog šampionata, a ovaj meč obilježila je teška povreda o kojoj bruji čitava Evropa. Igrao se prvi minut meča kada su se u duelu na sredini terena našli Isak Sole iz Gectepea i iskusni turski fudbaler Zeki Javru koji već godinama nastupa za Samsunspor.

Nakon njihovog sudara u borbi za loptu obojica su ostali da leže na travi, ali je deblji kraj izvukao vezni fudbaler iz Centralnoafričke Republike. On je nepomično, licem na dole i bez svijesti, ležao na terenu sve dok medicinski timovi obje ekipe, uz pomoć vozila hitne pomoći nisu pripremili njegov transfer u bolnicu.

Trener Gectepea morao je odmah na početku utakmice da napravi izmjenu, pa je praktično na samom početku meča japanski fudbaler Kurju Macuki dobio šansu da zaigra na ovom meču. Nije imao previše zapažen učinak, dok je Zeki Javru prvo postigao autogol, a zatim i asistirao za jedan od pogodaka svog tima. Pogledajte bolan sudar na terenu: 

Ekipa Samsunspora fantastično je počela novu sezonu i sa 15 osvojenih bodova nakon sedam odigranih mečeva trenutno zauzima drugo mjesto, odmah iza Galatasaraja. Šansu da ih prestigne imaće Fenerbahče, Bešiktaš i Bašakšehir koji imaju manje odigranih mečeva, dok je odmah iza tih timova Gectepe sa devet bodova iz šest utakmica.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Tagovi