• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Detalji skandala iz Saudijske Arabije: Predsjednik FS Turske tražio da igrači skinu majice, oni odbili

Fudbaleri Fenerbahčea i Galatasaraja nisu mogli da vjeruju šta predsjednik traži od njih, a sve zbog novca. Sada mu se sprema otkaz.

 Predsjednik FS Turske tražio da se igra finale Superkupa Turske Izvor: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Superkup Turske otkazan je u zadnji čas zbog toga što organizatori u Saudijskoj Arabiji nisu dozvolili da fudbaleri Fenerbahčea i Galatasaraja izađu na teren u Rijadu sa "političkom porukom na majici". Plan je bio da igrači dva najveća turska kluba obuku majice sa likom osnivača moderne Turske države Mustafe Kemala Ataturka, navijači bi imali koreografiju, dok bi bila ispisana i jedna rečenica čuvenog vođe, a kada su Saudijci to čuli - sve su stopirali.

Igrači nisu željeli da prihvate bilo kakav kompromis i zato je utakmica otkazana, što će imati finansijske posljedice po Fudbalski savez Turske, pa je upravo zbog toga na stubu srama predsjednik ove organizacije Mehmet Bujukekši. Ne samo da je "prodao" meč Saudijcima, nego je ubjeđivao i fudbalere dva tima da ih poslušaju i skinu majice.

Turski list "Fotospor" objavio je da je Bujukekši imao razgovor za čelnicima Fenerbahčea (Ali Kodžu) i Galatasaraja (Erden Timur) i tražio je od njih da istrče na teren i zaborave na Ataturka, na šta su oni ostali bez teksta. Razlog je naravno bio novac jer su, vjerovali ili ne, Saudijci platili čak 40 miliona evra Turcima da se finale Superkupa održi u Rijadu. Zašto bi to nekoga tamo baš toliko zanimalo, ostaje pitanje...

"Skinite majice s Ataturkom, otpjevajmo našu himnu, odigrajmo utakmicu, uzmimo novac i idemo nazad u Tursku", navodno je govorio Bujukekši fudbalerima i ostavio ih sve u šoku, pošto čak ni stranci nisu imali razumijevanja za ovakav potez, a bilo ih je mnogo (Ikardi, Tadić, Džeko i drugi).

Navodno, pitanje je trenutka kada će Bujukekši biti smijenjen zbog ovog sramotnog poteza, a navodno je i predsjednik države Redžep Tajip Erdogan tražio da podnese ostavku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC