• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko se oglasio nakon skandala u Saudijskoj Arabiji: Bez riječi uputio snažnu poruku Turskoj! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Duel turskog Superkupa između Fenerbahčea i Galatasaraja neće biti odigran večeras u Rijadu.

 Edin Džeko Izvor: YouTube/Goalstriker/Screenshot

Saudijske vlasti donijele su niz zabrana za turske klubove, koji su večeras namjeravali da odigraju utakmicu Superkupa. Iz tog razloga, duel u Rijadu između Galatasaraja i Fenerbahčea je otkazan i neće biti odigran u predviđenom terminu na predviđenom mjestu.

Naime, vlasti u Saudijskoj Arabiji odlučile su da zabrane intoniranje turske himne, fudbalerima nije dozvoljeno da povodom proslave vijeka postojanja Republike Turske na teren izađu u majicama sa likom Mustafe Kemala Ataturka, dok je navijačima zabranjeno da istaknu transparent, na kojem je pisalo "Mir u kući, mir u svijetu".

Zbog svega ovoga, predstavnici turskih velikana, ali i predsjednik Fudbalskog saveza Turske odlučili su da meč neće biti odigran.

Nakon svega, oglasio se Edin Džeko. Kapiten reprezentacije BiH citiravši klupsku objavu na društvenim mrežama, postavio je poruku bez riječi. U njegovoj objavi samo je grb Fenerbahčea, kojeg prate emotikoni žutog i plavog srca, što su klupske boje Fenerbahčea, te zastava Turske.

"S obzirom na neke tehničke poteškoće u organizaciji, odlučeno je u zajedničkom dogovoru sa klubovima da se utakmica Superkupa za 2023, koja je trebali da bude odigrana odigrana u petak, 29. decembra 2023. u 20.45 sati, radi proslave 100. godišnjice Republike i Turske fudbalske federacije i u inostranstvu, odgodi za kasniji datum. Turska fudbalska federacija, Fenerbahče i Galatasaraj zahvaljuju domaćoj fudbalskoj federaciji i svim relevantnim institucijama na njihovom dosadašnjem trudu oko organizacije Superkupa", saopštili su iz Fenerbahčea. 

Takođe, Fenerbahčeu i Galatasaraju veliku podršku pružio je i rival Bešiktaš, koji je podržao odluku da ne igraju meč u Saudijskoj Arabiji.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC