Fudbal

Da li je Zvezda oštećena protiv Intera za penal? Raka Đurović analizirao ruku Mkitarjana u šesnaestercu

Autor Mladen Šolak

Fudbaleri Crvene zvezde tražili su penal protiv Intera, ali sudija Feliks Cvajer ga nije dosudio. Bivši srpski arbitar Rade Đurović smatra da je to bila dobra odluka.

Izvor: YouTube/TV arena sport/K1 televizija

Bivši sudija Rade "Raka" Đurović ocijenio je da nije bio penal za Crvenu zvezdu protiv Intera kada je lopta pogodila u ruku Henrika Mkitarjana. On je taj svoj stav detaljno obrazložio.

"Odbila se od drugog igrača, a nije imao vremena da reaguje i izbjegne loptu. Ne bi bilo dovoljno samo to što se odbila od drugog igrača, kako mnogi tumače, već je neophodan i ovaj drugi uslov kako ne bi bio prekršaj. Treći uslov, koji se ovde podrazumijeva, je taj da je igrač u prirodnom položaju držao ruku".

"Da razjasnim za dalje - mnogi često koriste i termin 'odručena ruka', a ona podrazumijeva da će biti prekršaj ako igrač ne drži ruku uz telo (čini tijelom većim) OSIM u situaciji kada njegovo kretanje podrazumijeva takav položaj, tako da se opet vraćamo na 'prirodan položaj' za svaku situaciju. Prirodan položaj opet ne abolira igrača ako je imao vremena da izbjegne igranje rukom jer se neopreznost i neskotrenost isto kažnjava", naveo je Đurović.

Crvena zvezda je ubjedljivo izgubila od Intera, 0:4, a penal bi joj stvorio priliku da postigne bar utješni gol. Ipak, sudija iz Njemačke Feliks Cvajer nije dosudio jedanaesterac, iz VAR sobe je od kolega dobio potvrdu da je to ispravna odluka i odmahnuo je rukom na apele fudbalera Zvezde. I očigledno - nije pogriješio. Pogledajte tu situaciju:

Crvena zvezda Inter penal Mkitarjan
Izvor: YouTube/TV Arena sport